• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Tošić i Kastiljo za nastavak "lude trke"

Minimalne pobede "večitih" u Smederevu, odnosno Lučanima u 29. kolu MSL i dalje odstojanje +3 za Partizan.

 MSL: Tošić i Kastiljo za nastavak "lude trke"  Izvor: MONDO

Partizan i Crvena zvezda postigli su po jedan, ali vredan gol na gostovanjima u Smederevu, odnosno Lučanima i posle 29. kola Meridijan Superlige Srbije i dalje su na istom odstojanju - +3 za crno-bele.

Partizan je otišao u Smederevo sa neprijatnom tradicijom - poslednju pobedu crno-beli su u gradu na Dunavu ostvarili još 12. decembra 2005. godine!

Ekipa Slaviše Jokanovića napadala je od prvog minuta susreta, koju je posmatralo više od 6.000 gledalaca, mahom navijača Partizana. Prilike su redom promašivali Stevan Jovetić, Lamin Dijara, Đorđe Lazić (imali su crno-beli i stativu), ali odbrana Smedereva je odolevala.

U 55. minutu gol za Partizan! Po ko zna koji put ove sezone, akcija je potekla po levoj strani od Ivana Obradovića, koji šalje loptu na glavu(!?) najnižeg igrača na terenu Zorana Tošića, koji je šalčje ka golu, golman Dušić odbija, ali opet na nogu Tošiću koji donosi veliku radost svojim navijačima.

Zoran Tošić je postigao i jedini gol na utakmici protiv Čukaričkog i doneo crno-belima tri boda. Ako Partizan na kraju prođe kroz cilj, dva igrača će za to biti najzaslužnija - Nenad Đorđević i Zoran Tošić.

Smederevci su tražili penal u finišu meča, ali je sudija Mažić samo odmahnuo rukom.

Zvezda je, praktično na startu neugodnog gostovanja u Lučanima, rešila sve brige. Ekvadorac Segundo Kastiljo golom posle kornera iz okreta u petom minutu doneo je prednost crveno-belima, koja je do kraja meča mogla da bude uvećana.

Crvena zvezda je sve vreme imala inicijativu, bila opasna i agresivna. U 30. minutu sudija Miodrag Gogić je na opšte iznenađenje i proteste gostiju, poništio gol Nenadu Jestroviću zbog prekršaja nad jdnim defanzivcem Mladosti.

Golman Lučanaca Mišić je u nekoliko navrata sjajno interevenisao i sprečio je bar dva, tri sigurna gola i a pravom nosi epitet najboljeg igrača domaće ekipe, a možda i utakmice.

Zvezda je i u nastavku napadala, a prilike su propuštali Jestrović, Koroman, Milovaanović i Milijaš. Napadi domaćina bili su retki, a jedan od opasnijih sprečio je Ibrahim Gaj, koji će najverovatnije produžiti ugovor sa Zvezdom na još tri godine.

Borac je tek u drugom poluvremenu slomio otpor solidne Bežanije i pobedom od 2:0 prekinuo je niz od tri uzastopna poraza. Čačani su poveli u 69. minutu iz penala koji je izveo iskusni Boban Dmitrović (prethodno oboren Aleksandar Jeftić), a zbog protesta je isključen igrač Bežanije Dušan Mihajlović. Čačanske "zebre" su potom iskoristile brojčanu nadmoćnost i postigli još jedan gol (Darko Lazović) za kraj crne serije.

Sa druge strane, Čukarički je nastavio niz poraza. Treća utakmica i treći neuspeh. Ekipa sa Banovog brda je, doduše, imala izuzetno težak raspored, jer je u tri kola za protivnike imala tri najbolja tima MSL - Partizan, Zvezdu i Vojvodinu. U sva tri meča Čukaričani su pretpreli minimalne poraze.

Vojvodina je povela u 40. minutu golom makedonskog reprezentativca Vlatka Grozdanovskog (njegov treći u dva meča), a finiš meča bio je više nego uzbudljiv. Čukarički je izjednačio u 76. minutu preko Bojovića, potom imao prilike za potpuni preokret, a umesto toga Vojvodina je u sudijskoj nadoknadi osvojila nova tri boda.

Kruševac slavi olimpijskog reprezentativca Predraga Pavlovića, koji se sa dva gola preporučio gazdama Herte. On će narednih dana otići na probu u Nemačku i vrlo je moguće da će biti treći Srbin u klubu iz Berlina.

Evrogolom u 33. minutu, Pavlović je nagovestio pobedu Kruševljana u Zrenjaninu, a sudbinu Banata, koji će, po svemu sudeći, naredne sezone igrati u drugoj ligi, zapečatio je u 66. minutu. Do kraja meča Kruševljani su postigli još dva gola za debakl ekipe Ljubinka Drulovića.

Napredak je sa ova tri boda napravio veliki korak ka opstanku u Meridijan Superligi Srbije i ne samo to, već i došao da se bori u poziciju za Evropu.

REZULTATI 29. kola:

Mladost Lučani - Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/Kastiljo 5'/

Smederevo - Partizan 0:1 (0:0)
/Tošić 55'/

Borac - Bežanija 2:0 (0:0)
/Dmitrović penal 69', Lazović 72'/

Čukarički - Vojvodina 1:3 (0:1)
/Bojović 76' - Vlatko Grozdanoski 41', Vukajlović 90+2', Tadić 90+4/

Banat - Napredak 0:4 (0:1)
/Pavlović 33', 66',Punoševac 88', Vujović 90'/

nedelja (16.30h)
OFK Beograd - Hajduk Kula

Tabela: Partizan 68, C.zvezda, 65, Vojvodina 53, Borac 37, Napredak 35, Čukarički 34, Smederevo 33, Mladost 32, OFK Beograd 32 (-1), Hajduk 29 (-1), Banat 28, Bežanija 17.

Lista strelaca:

Ranđelović (Bežanija, Jovetić (Partizan) - 12 golova
Kačar (Vojvodina, Herta) - 11
Jestrović (C.zvezda) - 10
Milijaš (C.zvezda), Pavlović (Napredak), Dijara - 9
Kastiljo, Milovanović (C.zvezda) - 8...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC