• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U srpskom fudbalu je epidemija namještenih utakmica: Džarovski i Radoman o "3 za 3", sudijama i neregularnom prvenstvu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Naravno da može da se prepozna svaka namještena utakmica", kaže nekadašnji fudbalski sudija.

 namještanje utakmica srbija miroslav radoman velibor džarovski Izvor: TV Prva / screenshot

U srpskom fudbalu ne prestaju priče oko namještanja utakmica!

Iz nedelje u nedelju se pojavljuju sumnjivi mečevi na koje ukazuje čak i UEFA, pojedini klubovi su već bili kažnjavani oduzimanjem bodova, a borba za opstanak u Superligi poprimila je farsične tonove.

Sada su o svemu tome govorili Miroslav Radoman, nekadašnji fudbalski sudija, i Velibor Džarovski, čovjek dobro poznat po nameštanju utakmica u staroj Jugoslaviji.

Upravo je Džarovski u jutarnjem programu TV Prva rekao da ne očekuje da će se stvari promijeniti u srpskom fudbalu po pitanju namještanja.

"Nije mogu, ne može 50 godina da se namješta i da se ispravi preko noći. U moje vrijeme nije bilo kladionica, ja bih bio Bil Gejts da je tad bilo kladionica", rekao je Džarovski.

Radoman se nadovezao na čitavu priču.

"U jednom dijelu je gospodin Džarovski u pravu. Tih utakmica je bilo i prije, i za vrijeme one Jugoslavije i u ovom kasnijem periodu. Ali nisu poprimale oblik epidemije. Ovo što se sada dešava u posljednjih godinu-dve dana, to su već postali problemi za čitavu Evropu i treba tome stati na kraj."

Radoman kaže da može da se prepozna svaka namještena utakmica.

"Naravno da može da se prepozna svaka namještena utakmica. Nekada nije bilo kao sada, da čitavo prvenstvo bude namješteno. Najmanje udjela su imale sudije u proteklom periodu. Postoji i to kad se klubovi dogovore i tu sudija ne može da reaguje. Ali imate i model kad sudija prihvati da učestvuje u malverzacijama, što nije dobro za fudbal i sudijsku organizaciju. Po meni, ima, najviše je bilo tih varijanti "tri za tri" u mom periodu, tako se moglo predvidjeti ko će napustiti ligu", objašnjava Radoman.

Džarovski je otkrio pojedine načine kako pojedinci mogu da namjeste meč.

"Postoji da se dobije crveni karton, da se namjesti penal, da se pogrešno postavi igrač. Može i da pljune sudiju da dobije crveni karton. Treba da smanjite ligu na 12 do 14 klubova", rekao je Džarovski.

Radoman je potom komentarisao činjenicu da će od naredne sezone u Superligi postojati i VAR sistem.

"Naravno da može i treba. To je jedna dobra vijest za srpski fudbal. Treba da se prekine sa tim stvarima koje se dešavaju, jer to se dešava u najvišem srpskom fudbalu, možete onda da zamislite šta se dešava u nižim ligama. To apsolutno dovodi do promjene profila fudbalera, svi su onda navikli na namještanja i onda nema motivacije mladih igrača. Srpski fudbal je dotakao dno."

(MONDO/TV Prva)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC