• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova perfekcija u Humskoj - samo je Zvezda umakla: Stanojev "valjak" baš melje, ovo nije viđeno 11 godina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crno-beli ovakvu sezonu na svom stadionu nisu zabeležili više od decenije, a samo je jedna ekipa uspela da se izvuče...

 partizan-domaci-teren-humska-18-pobeda-1-remi-superliga-zvezda-aleksandar-stanojevic Izvor: MN PRESS

Zavesa je spuštena na stadion u Humskoj ulici u sezoni 2020/21. Partizan je i poslednji put odigrao meč na svom terenu i na najbolji način okončao skoro perfektnu godinu.

Možda će vas zanimati

Partizan je na stadionu koji navijači i dalje od milošte zovu "JNA" upisao 18 pobeda i jedan nerešen rezultat.

Tim Aleksandra Stanojevića očekuju još dva susreta do kraja sezone, a jedan istinski važan - finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde na "komšijskom" terenu u Ljutice Bogdana.

Subotnjom pobedom 3:0 protiv Voždovca, Partizan je nastavio da ređa rezultate na svom terenu na način da i prazne tribine u Humskoj već znaju kakav se rezultat sprema.

Da je pandemija dozvolila, navijači Partizana bi na stadion crno-belih dolazili bezbrižni već više od godinu dana, jer samo na jednom meču nisu pobedili.

55 BODOVA, 53 GOLA I 6 KAPITULACIJA

Izvor: MN PRESS

Partizan je u Humskoj bio perfektan kao malo kada u poslednjih 15-20 godina. Na 19 mečeva, osvojili su 55 od mogućih 57 bodova, postigli su 53 gola i primili samo šest. Štaviše, Partizan u Humskoj nije izgubio na prethodna 24 meča, još od 4. decembra 2019. godine kada je Napredak slavio 3:2. Od tada, crno-beli su osvojili 70 od moguća 72 boda...

Koliko su crno-beli bili dominantni govori i to da su na tek tri od 19 mečeva postigli jedan gol, a čak devet puta su postizali tri ili više golova.

Poslednji put 2009/10

Partizan je neku sezonu u Superligi sa jednim remijem i svim ostalim pobedama na svom stadionu poslednji put odigrao u sezoni 2009/10, kada su ekipu vodili Slaviša Jokanović, Goran Stevanović i Aleksandar Stanojević. Tada su crno-beli bili šampioni.

"Petardama" su poslužili Inđiju (5:0) i Zlatibor (5:1), dok su "poker" golova dobijali Novi Pazar (4:1), Mladost Lučani i Javor (oba po 4:0).

Jedini mečevi na kojima Partizan nije postigao bar dva gola bili su protiv Crvene zvezde, Proletera i Čukaričkog i svi oni su stigli u razmaku od četiri susreta u Humskoj prošle jeseni. Ovog proleća, napadači Stanojevićevog tima su bili vrlo raspoloženi.

Šest primljenih golova za sezonu znače i da je Partizan kapitulirao po jednom na svakih 285 minuta, odnosno četiri sata i 45 minuta fudbala. U tome su uspeli samo Bačka, Zvezda, Novi Pazar, Zlatibor, Spartak i TSC.

PARTIZAN JE NAJAGRESIVNIJI DOMAĆIN, NIKO TAKO NE POČINJE MEČEVE

Izvor: MN PRESS

Da je Stanojević u Partizanu uspeo da izbriše one sumorne početke utakmica, kada bi se crno-beli previše mučili, pa potom u drugom poluvremenu postajali nervozni kako vreme odmiče, pokazuje još jedan podatak.

Partozan je ove sezone ubedljivo najbolji tim u Superligi po rezultatima ostvarenim u prvih 45 minuta na domaćem terenu. Da, mnogi će reći zašto je to važno, i u široj slici stvari možda mnogima to i nije tako važno.

Ipak, Partizanov učinak od 19 postignutih golova i nijedan primljen na 19 prvih poluvremena u Humskoj govori da Partizan kontroliše dešavanja kada je "svoj na svome", trese mreže neretko tako da u nastavku ne moraju previše da brinu i upadaju u tenziju. "Parni valjak" je u Humskoj igrao baš onako kako treba - agresivno od starta, na pobedu.

JEDINO JE ZVEZDA UMAKLA U HUMSKOJ

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Od 19 mečeva, samo je Crvena zvezda uspela da stadion Partizana napusti neporažena. Jesenji "večiti" derbi je igran u Humskoj i završen je rezultatom 1:1, posle ranog vođstva koje je crno-belima doneo Filip Stevanović.

Uspela je Zvezda u nastavku da se vrati u meč i izjednači, ali u tom derbiju bez previše kvalitetne igre na obe strane, navijači pored TV ekrana ostali su uskraćeni za nešto više.

Bio je to meč u kojem je Partizan propustio da bolje kapitalizuje rano vođstvo i da u (do sada) perfektnoj sezoni Crvene zvezde dodaju makar jednu mrlju crveno-belima, taj poraz u derbiju koji je izostao...

PARTIZANOVI REZULTATI U HUMSKOJ, SUPERLIGA 2020/21

  • Partizan - Javor 4:0
  • Partizan - Inđija 5:0
  • Partizan - Rad 3:0
  • Partizan - Bačka 2:1
  • Partizan - Crvena zvezda 1:1
  • Partizan - Mačva 2:0
  • Partizan - Proleter 1:0
  • Partizan - Čukarički 1:0
  • Partizan - Mladost 4:0
  • Partizan - Napredak 3:0
  • Partizan - Novi Pazar 4:1
  • Partizan - Radnik 3:0
  • Partizan - Vojvodina 2:0
  • Partizan - Zlatibor 5:1
  • Partizan - Metalac 3:0
  • Partizan - Radnički Niš 2:0
  • Partizan - Spartak 2:1
  • Partizan - TSC 3:1
  • Partizan - Voždovac 3:0

Zavesa je spuštena na stadion u Humskoj ulici u sezoni 2020/21. Partizan je i poslednji put odigrao meč na svom terenu i na najbolji način okončao skoro perfektnu godinu.

Partizan je na stadionu koji navijači i dalje od milošte zovu "JNA" upisao 18 pobeda i jedan nerešen rezultat.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC