• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio u logoru, bežao od gladi, a sada je nova zvezda Serija A: Murinjo će raditi sa ratnikom, ovaj dečko je neuništiv!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pobedio je sve nedaće i uspeo je. A sada ga čeka velika karijera!

 ebrima-darbo-roma-logor-libija-serija-a-mancester-junajted Izvor: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Roma ove sezone ne beleži očekivane rezultate i zbog toga je dogovoren dolazak Žozea Murinja koji treba da stabilizuje tim.

Možda će vas zanimati

Ipak jedna od svetlih tačaka ove sezone je mladi Ebrima Darbo, 19-godišnji vezista iz Gambije. 

Defanzivni vezista je debitovao protiv Sampdorije, a onda je bio starter na mečevima protiv Krotonea, Intera, Lacija, pa i u revanšu polufinala Lige Evrope sa Mančester junajtedom.

Oduševio je svojim igrama i već sada se spekuliše da bi mogao da vredi milione, a njegova životna priča je neverovatna. On je rođen u Gambiji 2001. godine, a već sa 14 godina je morao da beži! 

Njegova porodica nije imala novca, toliko da nisu imali šta da jedu! Krenuo je sam od kuće i pre nego što je nekako uspeo da se ukrca na imigrantski brod koji je plovio do Sicilije završio je u logoru u Libiji! 

Kada je stigao u Italiju bio je visok 180 centimetara, a imao je samo 50 kilograma! Dodeljen mu je socijalni radnik koji će se brinuti o njemu, a onda je prebačen u jedan gradić blizu Rima. Tu je krenuo da igra fudbal, a Romini skauti su brzo primetili njegov raskošan talenat. 

Blistao je u juniorskom timu i vrlo brzo je dobio seniorski ugovor vredan 50.000 evra godišnje. Možda to nije impresivna svota za zvezde Serije A, ali mladom Darbu koji pre toga nije imao šta da jede i bio je u logoru to je bilo pravo bogastvo. 

"Bio sam nervozan kada sam ulazio na teren. Pre četiri ili pet godina sam bio u Africi i te igrače gledao na televiziji, a danas sam igrao protiv nekih od njih. Bio sam uzbuđen zbog toga, bilo je prično neobično. Tačno je da sam morao da prođem dugo putovanje, koje je bilo pomalo teško, da bih stigao ovde, ali otkako sam u Italiji moj život se promenio. Želim da zahvalim trenerima Fonseki i De Rosiju, svima koji su me trenirali otkad sam ovde. Mislim da još nisam ništa uradio, čeka me dugačak put", rekao je Dabro posle duela sa Mančester junajtedom gde je igrao protiv Pogbe, Kavanija i ostalih zvezda. 

A sada ostaje da se vidi, hoće li on biti u planovima Žozea Murinja naredne sezone? Bilo bi lepo, jer njegova priča može da postane još jedna fudbalska bajka!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC