• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rad i Javor opstaju, mijenja se Superliga? Prijedlog već spreman - elitni rang sa 18 timova!

Ovo bi značilo da samo četiri tima napuštaju Superligu.

 superliga prijedlog 18 klubova rad javor Izvor: MN PRESS

Pred Izvršnim odborom Fudbalskog saveza Srbije biće novi prijedlog!

Umjesto da iz elitnog ranga srpskog fudbala ispadne šest ekipa, kako je i najavljeno na početku sezone, moguće je da se u Prvu ligu Srbije presele samo četiri kluba. Ovaj prijedlog stiže iz Ivanjice, preko Dragomira Lazovića koji je prvi čovjek Javora i Zajednice superligaša.

Ivanjičani su juče remijem na Voždovcu izgubili status u ljetnom rangu srpskog fudbala, ali imaju plan za proširenje Superlige.

O tome će, nakon što Javor podnese inicijativu, razmatrati FSS!

''Danas ćemo podnijeti inicijativu kao FK Javor za sjednicu Izvršnog odbora FSS koja je planirana za ponedjeljak, da se preispita takmičenje i da se promijeni format takmičenja. Mislimo da treba da ispadnu četiri kluba ove sezone i još četiri kluba sljedeće sezone. To je jedini princip koji bi bio pravedan i sportski, da pošteni klubovi ne ispaštaju. Uz nas, jedan od potpisnika inicijative je i FK Rad'', rekao je Dragomir Lazović.

Prvi čovjek Zajendice superligaša i ivanjičkog Javora dodao je da liga u Srbiji treba da ima 16 ekipa, ali kao dugoročan plan.

''Treba ispoštovati sve ljude dobre volje, prije svega u Srbiji, ali i Beogradu koji ulažu u fudbal. Moj lični stav je da liga u Srbiji treba da broji 16 klubova i da to treba da bude dugoročan format. Najviše zbog manjih gradova i centara u Srbiji'', zaključio je Lazović.

Podsjećamo, nakon 38 kola Superlige za sezonu 2020/21 ispod crte su ostali Bačka, Mačva, Zlatibor, Inđija, Javor i Rad. Posljednja dva tima bi sačuvala status, ukoliko bi ovaj prijedlog bio prihvaćen.

Tako bi elitni rang srpskgo fudbala naredne sezone činilo 18 timova, a među njima i ekipa iz Ivanjice i Rad, koji je juče imao stvari u svojim rukama, ali nije pobijedio u Subotici.

(MONDO/Kurir)

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC