• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milanu gradski derbi

Milan se domoga pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, i to pobedom protiv gradskog rivala i lidera Serije A, Intera (2:1).

 SERIJA A: Milanu gradski derbi  Izvor: MONDO

Milan je dominirao tokom većeg dela meča i u 52. i 55. minutu golovima Inzagija, odnosno Kake stigao do prednosti od 2:0, da bi u 75. minutu Kruz iz “slobodnjaka” smanjio na 2:1, što je bio i konačan rezultat milanskog derbija.

Posle početnog opipavanja snaga Milan je preuzeo inicijativu i prvu ozbiljniju šansu imao je u 20. minutu. Pipo Inzagi je na pas Kake izašao jedan na jedan sa golmanom Intera, ali je Cezar bio uspješniji, odbivši loptu u korner.

Apsolutna dominacija Milana umalo se isplatila u poslednjem minutu prvog poluvremena, a glavni akteri su još jednom bili Kaka i Inzagi, međutim nisku loptu Brazilca, veteran Milana poslao je glavom tik pored stative.

Pritisak Milana nastavljen je i u drugom delu i za samo deset minuta Inter je poklekao!

Kaka je u 52. minutu ubacio loptu sa desne strane, “neuništivi” Pipo Inzagi na prvoj stativi skreće loptu glavom i to je treća sreća - 1:0 za Milan. Samo tri minuta kasnije presing Ambrozinija urodio je plodom, lopta je stigla do Kake koji rutinskom egzekucijom dovodi Milan u prednost od 2:0.

Tek nakon dva primljena gola igrači Intera su se probudili i već u 62. minutu Krespo je bio u prilici da smanji na 2:1, ali je Kalač pravovremeno istrčao i zaustavio pokušaj Argentinca.

U 75. minutu drugi Interov Argentinac Hulio Rikardo Kruz ipak je uneo nervozu u redove Milana - slobodan udarac sa dvadesetak metara, šut Kruza u golmanov ugao, loša procena Kalača - 2:1.

Do kraja meča bilo je dosta uzbuđenja, uglavnom ispred Milanovog šesnaesterca, ali rezultat je ostao nepromijenjen, što znači da su crno-crveni pobedom u gradskom derbiju konačno uspeli da prestigne Fiorentinu i domogne se te četvrte pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Roma je na teškom gostovanju Sampdoriji uspela da ostvari pobedu i dva kola pre kraja priđe na samo tri boda zaostatka za Interom. Rimljani su prelomili meč tek u poslednjih 15 minuta meča, kada su golovima Panućija, Pizara i Sisinja uspeli da zabeleže ubedljivu pobedu od 3:0.

Igrače Fiorentine očigledno je stigao umor posle 120 minuta igre u polufinalu Kupa UEFA, pa su na gostovanju Kaljariju poraženi sa 2:1, čime su izgubili četvrtu poziciju na tabeli.

Značajne trijumfe ostvarili su Ređina, koja je u gostima sa 2:1 savladala direktnog konkuretna u borbi za opstanak Kataniju, Parma koja je slavila minimalnim rezultatom protiv Đenove (1:0) i Torino, koji je bio bolji od Napolija - 2:1.

Krupan korak ka nižem rangu napravio je Livorno, koji je u triler meču poražen na gostovanju Atalanti (2:3). Domaći su poveli u 56. minutu golom Donija, a samo tri minuta kasnije prednost je udvostručio Pinto. Nisu se gosti predavali već su golovima Rosinija u 65. i Pavana u 81. minutu uspeli da poravnaju na 2:2, ali sve nade srušio je Padoin, koji je osigurao sva tri boda Atalanti u 89. minutu.

REZULTATI 36. KOLA
Milan - Inter 2:1
(Inzagi 51, Kaka 56 - Kruz 76)

Atalanta - Livorno 3:2
(Doni 56, Pinto 59, Padoin 89 - Rosini 65, Pavani 81

Kaljari - Fiorentina 2:1
(Žeda 20, Konti 51 - Santana 53)

Katanija - Ređina 1:2
(Martinez 90 - Amoruzo 41, 89)

Empoli - Udineze 0:1
(Kvaljarela 17)

Lacio - Palermo 1:2
(Pandev 27p - Amauri 82, 90)

Parma - Ðenova 1:0
(Lukareli 58)

Sampdorija - Roma 0:3
(Panući 75, Pisaro 79, Sisinjo 84)

Sijena - Juventus 1:0
(Harža 7)

Torino - Napoli 2:1
(Rozina 27p, Di Mikele 56 - Kontini 53)

TABELA: Inter 81, Roma 78, Juventus 70 , Milan 61, Fiorentina 60, Udineze 57, Sampdorija 56, Đenova 48, Napoli 47, Palermo 46, Atalanta 45, Sijena 42, Lacio 40, Kaljari 38, Torino 37, Ređina 36, Katanija 35, Parma 34, Empoli 33, Livorno 30 bodova.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC