• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nejmar zbog navodnog silovanja ostao bez ugovora vrijednog 105 miliona dolara!

Autor Dušan Ninković

Brazilski fudbaler optužen za silovanje žene zaposlene u Najku.

 nejmar raskid najk ugovor 105 miliona dolara Izvor: Tanjug/AP/Thibault Camus

Brazilski fudbaler Nejmar još sa 13 godina potpisao je prvi ugovor sa Najkom. Američka kompanija koja je jedan od najpoznatijih proizvođača sportske opreme primijetila ga je kao dječaka, a 2011. godine ''obezbedila'' ga je za narednih 11 godina!

Ugovor koji je trebalo da istekne tek 2022. godine raskinut je prije skoro godinu dana, a tek sada su u javnost plasirani detalji tog raskida. Jedan od najpoznatijih svjetskih fudbalera ostao je bez ugovora zbog seksualnog napada!

Najk je u kratkom i ne baš detaljnom saopštenju početkom septembra 2020. godine objavio da od avgusta iste godine ne sponzoriše Nejmara, ali tada se nisu znali nikakvi detalji. Dok su mnogi licitirali koju će opremu sada obući Brazilac, u tom trenutku četvrti najplaćeniji sportista po Forbsovoj listi, drugi su se pitali šta je razlog. U Brazilu su se pojavile informacije da se Nejmar i Najk nisu dogovorili oko finansijskih detalja produžetka saradnje, što nije tačno!

''Ne želimo da optužujemo kada za to nemamo dokaze, ali saradnju sa Nejmarom prekinuli smo zbog njegovog odbijanja da učestvuje u internoj istrazi silovanja. Žena zaposlena u Najku optužila ga je za nedozvoljene radnje'', navodi se u novom saopštenju poznatog proizvođača opreme.

Navodni slučaj silovanja dogodio se 2016. godine, a zaposlena u Najku ispričala je svoju priču dvije godine kasnije. Interna istraga u kompaniji, tokom koje Nejmar nije želio da sarađuje, nije dala nikakve rezultate!

Iako su medijski savetnici Brazilca odbacili ovakve optužbe, ovo nije prvi put da je Nejmar optužen za silovanje. Njega je 2019. godine jedna Brazilka prijavila za nedozvoljene seksualne radnje, što je kasnije odbačeno.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC