• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Zvezde napadnuti u Hrvatskoj

Tridesetak osoba upalo je na redovnu godišnju skupštinu navijača Zvezde u Boboti i napala pristalice crveno-belih flašama, bakljama i kamenjem.

 Navijači Zvezde napadnuti u Hrvatskoj Izvor: MONDO

Dom kulture u kojem se skup održavao je demoliran, a u napadu su, kako javljaju hrvatski mediji, povređena dva policajca koja su obezbeđivala skup, kao i pet lica, od čega četiri maloletna, koja su prisustvovala skupštini.

Portparol Policijske uprave vukovarsko-sremske županije saopštio je da su povređene dve osobe i dva policajca, kao i da su dva napadača uhapšena.

"Za sada imamo informacije da je povređeno samo dvoje ljudi, jedna osoba rođena 1965. godine, a druga 1996. godine. Postoji mogućnost da neki ljudi nisu prijavili napad policiji i da je zapravo povređeno više osoba. Prilikom napada povrede su zadobila i dva policajca koja su obezbeđivala skup, kada su napadači nasilno pokušali da uđu u prostorije Doma kulture. Grupa od desetak osoba ipak je ušla u prostorije i napala okupljene zapalivši četiri bengalke i bacivši više komada pivskih flaša i kamenja. Nakon incidenta napadači su se dali u beg, a policija je uspela da uhvatiti dvojicu hrvatskih državljana koji imaju prebivalište u Osijeku", izjavio je za "Index.hr" portparol policije.

Skupštini, koja je prekinuta pri kraju, prisustvovali su i fudbaleri Crvene zvezde Dušan Basta i Đorđe Tutorić, odnosno sekretar stručnog štaba Goran Njegić.

"Nismo povređeni, ali mi je žao što se to dogodilo, pogotovo pred decom koja su došla da nas vide", izjavio je Đorđe Tutorić, jedan od dvojice fudbalera Crvene Zvezde koji je bio na godišnjoj skupštini Delija u Boboti

Đorđe Tutorić i Dušan Basta zajedno su s sekretarom kluba Njegićem otputovali u Bobotu, kako bi tamošnjim klincima pokazali neke fudbalske trikove i dali značaj okupljanju navijača.

"Bilo je strašno, sve se odigralo vrlo brzo, tako da niko nije uspeo da reaguje, pa ni policajci koji su obezbeživali objekat. Naši i hrvatski navijači razmenili su nekoliko udaraca, nakon čega su oni pobegli", objašnjavao je Tutorić kako je došlo do incidenta u kojem je povređeno nekoliko navijača, dva policajca dok su dvojica napadača uhapšena.

Policija još nije saopštila kojim navijačkim grupama pripadaju napadači, dok hrvatski mediji tvrde da je u pitanju osiječka "Kohorta".

Jedan pripadnik "Kohorte" potvrdio je "Jutarnjem listu" da je ta grupa izvršila napad, kako bi "sprečila širenje velikosrpske ideje" u Hrvatskoj (??!!).

"Delije su najekstremnija i najradikalnija navijačka skupina u Srbiji koja je poznata kao promicatelj velikosrpske ideje i propagande, pa je i ta njihova skupština u Boboti bila u tom kontekstu, što mi u Slavoniji ne možemo prihvatiti. Oni kao takvi ne mogu imati organiziranu udrugu na području Hrvatske i policija takve skupove ne bi smjela ni dopuštati.Iz jezgre Delija su 1991. godine izašli zločinci koji su činili ratne zločine u Hrvatskoj i mi to ne možemo tolerirati. Zato su dečki iz naše skupine reagirali na ovaj način, jer smo uostalom i teritorijalno najbliži mjestu gđe se skupština održavala ", izjavio je anonimni navijač.

Internetom su, podsećaju hrvatski mediji, prethodnih dana kružile poruke u kojima se najavljivao napad na Delije, a dolazak u Bobotu "obećavali" su vinkovački Ultrasi, odnosno pojedini članovi Torcide i Bed Blu Bojsa.

Organizatori skupštine, pred televizijskim kamerama hrvatskih televizija izjavili su da su uvereni kako je napad nacionalno motivisan i da su pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova morali da bolje obezbede skup.

"Mi smo upozoravali da bi moglo doći do incidenta i da je potrebno više policijskih snaga nego što je bilo prisutno. Već nekoliko dana na internet portalima najavljuje se ovaj napad", izjavio je jedan od organizatora.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC