• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERKLASIKO: "Bombonjera" ludovala!

U verovatno najvećem fudbalskom derbiju na svetu, 320. Superklasiku, Boka Juniors je pobedila River Platu - 1:0!

 SUPERKLASIKO: "Bombonjera" ludovala!  Izvor: MONDO

"Bombonjera" je noći između nedelje i ponedeljka slavila najslađu pobedu. U verovatno najvećem fudbalskom derbiju na svetu, 320. Superklasiku, Boka Juniors je pobedila River Platu - 1:0!

Ovo je 116. pobeda Boke u duelima sa komšijama, računajući sva takmičenja. Sto puta bilo je nerešeno, a 104. puta slavio je River.

Gol odluke pred više od 50.000 fanatičnih navijača na tom čudnom fudbalskom zdanju, postigao je Sebastijan Batalja. Vezista Boke glavom je zatresao mrežu u 14. minuta prvog poluvremena i to je bio potez, koji je pola Buenos Ajresa bacio u trans, pola u očaj.

Tačnije, istraživanja u Argentini kažu da 44 odsto ukupnog stanovništva navija za Boku Juniors, a 30 odsto za River Platu, iako navijači Boke (San Husto legije) tvrde da za njihov tim navija "50 odsto plus jedan". Ovo nije samo derbi dva trofejna tima, čiji su stadioni (Bombonjera i Monumental) udaljeni samo sedam kilometara, ovo je i duel timova dve klase u prestonici Argentine.

Za Boku većinom navija radnička klasa i siromašniji (većinski) deo populacije, dok je River više klub srednje klase i "urbanijih" Argentinaca. Upravo zato u tom gradu važi pravilo da, pored titula u dva prvenstva, Aperturi i Klausuri, može da se osvoji i titula u Superklasiku.

Boka se ovom pobedom približila Riveru na bod, ali u trci za titulom u Klausuri. San Lorenco, Estudijantes i River Plata imaju 27 bodova, Boka Juniors 26, Velez Sarsfild 24...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC