• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik sa Jagodićem počeo pripreme: Drago mi je što smo krenuli s mrtve tačke

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Za razliku od Radnika, svi ostali premijerligaši odavno su počeli pripreme za novu sezonu, ali Vlado Jagodić smatra da će do početka prvenstva uspjeti da spremi ekipu za nove izazove u bh. eliti.

 vlado jagodić ostaje trener radnika, bijeljinci počeli pripreme Izvor: MONDO/Igor Stanišić

Radnik je administrativnim putem uspio zadržati status premijerligaša, ali ostavke kompletnog Upravnog odbora i predsjednika Skupštine između dvije sezone prouzrokovali su ogromne probleme Bijeljincima.

Glavni je to razlog zašto su sa 10-15 dana zakašnjenja počele pripreme za predstojeću sezonu. Kako šef stručnog štaba Vlado Jagodić ističe, najvažnije da se krenulo sa mrtve tačke i da su igrači konačno ušli u trenažni proces.

U međuvremenu je izabrano novo klupsko skupštinsko rukovodstvo, za prvog čovjeka Skupštine određen je Dušan Glišić, dok bi Upravni odbor kluba trebalo da bude formiran u narednim danima.

Možda će vas zanimati

"Sinoć dam dobio poziv od novog predsjednika Skupštine Glišića da se javim u klub, shodno našem ranijem dogovoru. Pozvali smo sve igrače koji imaju aktivne ugovore, tako da je jutros to sve odrađeno. Izvršena je prozivka i nastavljamo dalje aktivnosti oko rješavanja igračkog kadra. Jutros smo odradili trening, u narednim danima očekuju nas po dva, tako da se radi maksimalno koliko se može u ovom trenutku, jer kasnimo. Plan je da odigramo četiri utakmice, definisani su datumi, tako da je prilično radno u Radniku", rekao je Jagodić.

Jagodić je u Radnik stigao u aprilu. Tada je dogovorena saradnja do kraja sezone 2020/21, a plan je bio, ukoliko se izbori opstanak, da dvije strane nastave istim putem. S obzirom da Bijeljinci nisu uspjeli na terenu da sačuvaju status premijerligaša, činilo se tada da će Jagodić otići iz Radnika, ali zbog nedobijanja licence Mladosti, semberski tim je ostao u bh. eliti.

S tim u vezi, odlučeno je da se saradnja sa iskusnim stručnjakom nastavi.

"Desila se promjena u rukovodstvu kluba. Prethodni predsjednik je, zajedno sa Upravnim odborom, podnio ostavku. Skupština još nije imenovala predsjednika UO, ali će to uraditi u naredna dva-tri dana. Ali, imenovan je predsjednik Skupštine, koji za sada vuče konce. Po statutu ima pravo da rješava određene stvari, veoma bitne za klub, poput ove danas – da se konačno krene. Situacija je teška, kao i u većini klubova. Ali, bitno je početi raditi", rekao je Jagodić, koji je tako potvrdio da definitivno ostaje na klupi Semberaca.

"Nisam imao nekih velikih dilema. Jedino je bila ta nepoznanica šta će se dešavati, kako će se dešavati i da li će se dešavati", istakao je Jagodić o nedoumicama da li će se klub takmičiti u premijerligaškom ili prvoligaškom društvu, a zatim nastavio:

"Meni je izuzetno drago zbog Radnika, jer se radi o klubu sa tradicijom."

Izvor: MONDO/Igor Stanišić

Radnik poprilično kasni sa početkom priprema, te nema sumnje da će biti izuzetno teško postići sve ono planirano ranije.

"Ovo što se desilo nije dobro. Nedostaje nam 14 treninga po planu, ali ako se složno bude radilo sve kako treba, odradićemo sve na vrijeme. Naravno da je teoretski nemoguće odraditi 40 treninga i šest utakmica, koliko je prvobitno planirano, za ovo dana koliko imamo na raspolaganju. Bitno je da popunimo igrački kadar kvalitetnim fudbalerima, tako da nam ostaje da se borimo i spremamo za prvo kolo", ističe Jagodić.

A situacija sa igračkim kadrom nije nimalo bajna. Jagodić trenutno raspolaže sa svega desetak igrača, ali nada se da će situacija iz dana u dan biti sve povoljnija, te da će Bijeljinci uspjeti sastaviti ekipu koja će biti kadra da se bori za opstanak u m:tel Premijer ligi BiH, što će biti primarni cilj u predstojećoj sezoni.

"Osim Milivoja Lazića, od 10 igrača koji su po ugovorom, jutros se javilo njih devet. Napravili smo retrospektivu na kraju prošlog prvenstva i već tada znalo se na koje igrače se neće računati. Sa ostalim igračima kojim su istekli ugovori, u toku dana biće obavljeni razgovori. Svako ima svoje želje, a mi ćemo pokušati zadržati one igrače koji su opravdali očekivanja. Ništa ne radimo pompezno, niti nešto obećavamo. Svi imaju probleme, a naš najveći je nedostatak vremena. Ali, ako u narednih par dana riješimo igračku križaljku, mislim da će sve biti nadoknadivo."

Kao i većinu premijerligaša, i Radnik muče finansijski problemi.

"Ko ih nema? Nažalost, to i jeste prouzrokovalo ovakvu situaciju. Ali, ljudi koji pokušavaju da Radnik drže na površini vode, oni su svjesni svega i uradiće sve što je u njihovoj moći da riješe probleme. Ne sumnjam u njih. Zato sam i tokom noći stigao u Bijeljinu i već jutros u 9.30 bio u svlačionici sa igračima, a kasnije i na terenu", zaključio je Jagodić.

Nova sezona u m:tel Premijer ligi BiH počinje za nešto manje od mjesec dana, 17. jula, a još nije poznato s kim će Bijeljinci igrati na otvaranju prvenstva. Na održanom žrijebu Radnik je za protivnika u prvom kolu dobio "Klub X", a po svemu sudeći biće to trebinjski Leotar, koji je danas dobio novog šefa stručnog štaba, Branislava Krunića.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC