• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo prodaje 23 fudbalera: Sportski direktor na mukama, nema gdje da pošalje toliko igrača!

Autor Dušan Ninković

Precrtan i evropski šampion, standardni reprezentativac Italije.

 roma i žoze murinjo prodaju 23 igrača Izvor: Profimedia

Navikli su na neobične konferencije za medije, rasprave sa protivničkim trenerima, genijalnosti na taktičkom planu, ali ovo je i za njega mnogo. Novi trener Rome je, u saradnji sa čelnim ljudima kluba, čak 23 fudbalera rimskog tima stavio na transfer listu!

Zvuči nestvarno da se prodaje cijela ekipa, ali kod Portugalca ne može svako da igra. Zato tu ima fudbalera koji su bili na pozajmicama, onih koji još nisu stigli do prvog tima ili jednostavno članova ekipe koji nisu po njegovom ukusu.

Možda će vas zanimati

 Tako će sportski direktor ekipe Tijago Pinto u narednim danima imati prepune ruke posla. Na njemu je da pronađe klubove za brojne fudbalere koji klubu više nisu potrebno, a čije plate su kamen oko vrata Rimljanima.

Slobodu da promijene sredinu ovog ljeta imaće Havijer Pastore, Stiven Nzonzi, Federiko Facio, Pedro, David Santon, Robin Olsen, Ante Ćorić,... I to su samo ona najzvučnija imena na izlaznim vratima kluba.

Rimski klub je izračunao da će samo na platama devetorice najplaćenijih sa spiska od 23 fudbalera uštedjeti 36,7 miliona evra po sezoni. Kada se na to dodaju i eventualne zarade od transfera igrača koji više nisu u prvom planu, mogla bi Roma veoma lijepo da posluje ovog leta.

Na spisku je i veliki broj igrača koji tek treba da osjete čari u seniorskoj konkurenciji, ali Žoze Murinjo i roma nisu spremni da im daju minute. Tako će gotovo kompletna generacija koja se takmičila u Primaveri imati opciju da napusti tim iz rima.

Posebno zanimljiv slučaj biće Alesandra Florenzija, igrača koji je bio na pozajmici u PSŽ-u. Desni bek koji je sa Italijom postao šampion Evrope svojevremeno je bio planiran kao treći u nizu kapitena rođenih u Rimu, nakon Totija i De Rosija, a sada ga Vučica tjera iz kluba. On ne želi da bude rezerva, klub smatra da nije dovoljno dobar za startnu postavu, pa je razlaz veoma blizu.

Da situacija bude komplikovanija postarao se korona virus zbog kog Alesandro trenutno ne trenira sa timom, već u Rimu radi individualno dok se ekipa u Portugalu priprema za novu sezonu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC