• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović: Protiv Željezničara da nastavimo kontinuitet pobjeda

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nakon gostujuće pobjede protiv Sarajeva (0:2), fudbaleri Zrinjskog dočekuju Željezničar u derbiju četvrtog kolu m:tel Premijer lige Bosne .

 210806_sergej_jakirovic Izvor: Foto FENA/Mario Obrdalj

"Nakon pobjede u Sarajevu malo smo odmorili, napravili par dobrih treninga i prijateljsku utakmicu protiv hrvatskog trećeligaša Trnja za igrače koji nemaju minutažu ili se vraćaju nakon povreda, za koju smo uzeli i četiri juniora na pozicije na kojima su nam trebali, kako bi i oni mogli iskoristiti priliku da skrenu pažnju na sebe. Sve je dobro prošlo, nije bilo povreda, a danas imamo završni trening pred sutrašnji dvoboj sa Željom", rekao je trener "plemića" Sergej Jakirović.

Naglasio je da protiv Željezničara želi nastaviti pobjednički niz.

"Nakon utakmice protiv Hajduka na 'Poljudu' kazao sam kako nam nije cilj bljesnuti samo jednom pa onda otići u neki prosjek, nego održati kontinuitet pobjeda i dobre igre. Pokazali smo i tada, a i protiv Sarajeva da možemo. Mi smo i na 'Pecari' igrali dobro, ali nismo bili konkretni u završnici kao sada. Teško je pogoditi takmičarsku formu odmah od prve utakmice, no ja vjerujem da će se ova ekipa još dizati i opet ponavljam da želimo pobjeđivati u nizu i nadam se da ćemo sutra to i nastaviti", prenijela je agencija "Fena".

Jakirović je istakao da od sutrašnjeg derbija očekuje čvrstu i borbenu utakmicu, ali i nova tri boda.

"Sutra igramo prvu domaću utakmicu s navijačima od kojih očekujem podršku jer ovim momcima to treba, pogotovo zato što tu ima igrača koji nikad nisu igrali pred toliko ljudi, ali "pregrmili" smo 'Pecaru' i 'Koševo', sigurno da je to za nas motiv da uz pomoć navijača ostvarimo tri boda i protiv Želje na stadionu 'Pod Bijelim brijegom'. Željezničar je mlada, poletna i agresivna ekipa koja puno radi, očekujem borbenu utakmicu, ali kad god mi igramo u Mostaru naravno da smo favoriti i napravićemo sve da pobijedimo".

Što se tiče sastava za ovu utakmicu, strateg Zrinjskog najavio je kako bi trebao biti standardan.

"Ne volim puno 'kemijati' što se tiče sastava, sigurno da su momci koji su igrali na 'Koševu' zaslužili novu priliku, tako ja to gledam. Imamo konkurenciju u ekipi, 20 igrača na dispoziciji za ovu utakmicu, znamo ko što može i vidjećemo, sutra ću odlučiti kako će biti. Također juče smo se pojačali novim igračem, riječ je o Marku Tešiji, a radimo na još nekoliko pozicija. U prvi tim priključio sam i mladog Franka Sabljića koji je u spomenutoj prijateljskoj utakmici za 20-ak minuta postigao tri pogotka, radi stvari koje ja inače zahtijevam, dinamičan je i pokretljiv igrač i zaslužio je biti u konkurenciji za utakmicu sa Željom, a ovo je ujedno pokazatelj i ostalima u juniorskoj ekipi da se može doći u seniorsku ekipu".

Derbi Zrinjskog i Željezničara na rasporedu je u subotu, 7. avgusta u 21 sat.

m:tel Premijer liga BiH, 4. kolo

Subota:

17:00 Leotar - Tuzla siti (Miloš Gigović - Gradiška)
19:00 Sloboda - Široki Brijeg (Mateo Musa - Čitluk)
21:00 Zrinjski - Željezničar (Sabrija Topalović - Zenica)

Nedjelja:

16:55 Posušje - Borac (Zoran Grbić - Prijedor)
17:00 Rudar Prijedor - Sarajevo (Antoni Bandić - Grude)
19:00 Radnik - Velež (Luka Bilbija - Prijedor)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC