• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Daleko i Partizan i Zvezda, moj Čukarički će biti prepoznatljiv: Saša Ilić stigao na Banovo brdo - Ovaj tim ima moć!

Autor Dragan Šutvić

Saša Ilić predstavljen je kao novi trener Čukaričkog, a potpisao je ugovor na dvije godine.

 saša ilić trener čukarički  Izvor: MONDO/Nebojša Marković

Saša Ilić je u srijedu i zvanično započeo samostalnu trenersku karijeru. Legendarni fudbaler Partizana je na novom početku - prva konferencija za medije na funkciji trenera Čukaričkog je iza njega.

Proslavljeni fudbaler je potpisao dvogodišnji ugovor sa "brđanima" nakon ostavke dosadašnjeg šefa struke Dušana Đorđevića.

Možda će vas zanimati

Ilića je zvanično predstavio tehnički direktor Goran Grkinić, a po dolasku u Čukarički, novi trener je priznao da je prezadovoljan klubom u kojem započinje samostalnu trenersku karijeru. On je do sada bio dio stručnog štaba Dragana Stojkovića u A reprezentaciji Srbije i selektor reprezentacije za igrače rođene 2004. godine.

Na samom početku, Ilić je upravo želio da se zahvali Fudbalskom savezu Srbije.

"Želim da se zahvalim FSS koji je izašao u susret i nije napravio nijedan problem prilikom mog prelaska u Čukarički. Želim da se zahvalim predsjedniku Čukaričkog i svima u klubu i ja se nadam da ću ovo povjerenje opravdati."

Na pitanje otkud baš da je prvi samostalni posao dobio u Čukaričkom, Ilić kaže da nije mogao bolje da izabere.

"Odjednom se sve izdešavalo i brojni pozivi. Čukarički je idealan za trenera "početnika", da tako kažem. Iako sam odmah upisao profi licencu kad sam završio karijeru, bio sam trener selekcije Srbije 2004. godišta i bio pomoćnik selektoru Stojkoviću u reprezentaciji. Ali najbolji klub za početak karijere za jednog trenera je Čukarički."

Izvor: MN PRESS

Nekadašnji kapiten Partizana ne želi mnogo da govori o bivšem klubu po stupanju na posao i otkriva šta će tražiti od njegove ekipe.

"Svi znaju šta je meni Partizan, ali ja sad razmišljam samo o Čukaričkom i sve što radim, radim za Čukarički. Imam pozitivnu tremu. Imao sam tremu i kao igrač, ali nemam strah. Nadam se da ćemo napraviti rezultate i igru po čemu će Čukarički biti prepoznatljiv. Poznajem ih, to su sve talentovana djeca koja imaju veliki kapacitet. Sad je na meni i mom stručnom štabu da ih podignemo na neki viši nivo koji odgovara Čukaričkom."

Novi trener "brđana" kaže da je gledao utakmice Čukaričkog protiv Hamarbija i uporedio je pobjedu 3:1 u Beogradu sa porazom u Švedskoj 1:5.

"Gledao sam i dok se nije ovo sve izdešavalo, gledao sam puno njihovih utakmica. Oni su spoj nekih iskusnih igrača koji su dugo u klubu i talentovane djece. Većinu momaka poznajem iz igračkih dana. Talentovani su, imaju kapacitet i na njima je samo da rade mnogo jako da bi napravili rezultat. Što se tiče pojačanja, tek sam došao juče, to ćemo raditi u saradnji sa direktorom Matijaševićem, imamo već dobar tim, ali ćemo vidjeti. Te dvije utakmice sa Hamarbijem su bile različite i pokazali su mi da je prva utakmica način na koji Čukarički treba da igra. To je znak da Čukarički ima kvalitet i moć i na tome treba raditi. Sigurno u Švedskoj nije išlo kako je trebalo da izgleda, ali ekipa je pokazala da može da igra."

Izvor: MN PRESS

Ilić je govorio i o stručnom štabu i svojim saradnicima.

"Pri odabiru stručnog štaba sam se bazirao da svi ti ljudi jesu dugo u poslu. Svi su već tu desetak godina, ako ne i više. Veličko Kaplanović koji trenersku karijeru gradi već 20-ak godina. Izuzetno je posvećen i srećan sam što radim sa njim. Milorad Peković od igračke karijere, da se ne ponavljam, od OFK-a i Partizana, bio je internacionalac. Darko Obradović koji radi možda i najduže od svih, Oliver Kovačević je takođe dugo u klubu. Da ne zaboravim nekoga, ubijeđen sam da sam okružen pravim ljudima koji će pomoći i meni i FK Čukarički da bilježi dobre rezultate."

Prvi meč na domaćem terenu, Ilić će imati protiv Crvene zvezde, ali o mečevima sa "vječitim" rivalima ne želi da priča.

"Iskreno, daleko mi je Crvena zvezda sada. Razmišljam samo o Radničkom iz Kragujevca sada. Što se tiče Partizana, oni su tek daleko, za par mjeseci. U ovom trenutku sam fokusiran samo na Radnički", zaključio je Saša Ilić, novi trener Čukaričkog.

Izvor: MN PRESS

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC