• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuga: Poslije 92 godine ugašen poznati italijanski klub! 

Legenda kluba dala je sve da se takmiče i ove sezone. Međutim, to se neće dogoditi, jer je klub definitivno prestao da postoji.

 ugašen kjevo verona poslije 92 godine postojanja Izvor: Profimedia

Italijanski klub Kjevo Verona bio je mnogima decenijama simpatičan, u Seriji A nezgodan rival, a na evropskoj sceni nastupio je i u Beogradu, u utakmici UEFA Kupa protiv Crvene zvezde 2002.

Sada tog kluba više nema.

"Leteći magarci" iz predgrađa Verone, Veneta, izbačen je iz Serije B i neće mu biti dozvoljeno ni da krene iz najnižeg ranga, Serije D.

Bivši kapiten Kjeva Serđo Pelisijer (42) ostavio je emotivnu poruku na društvenim mrežama, nakon što nije uspio da do 24. avgusta okupi lokalne investitore i otkupi ime kluba.

"ZBOGOM, MOJ VOLJENI KJEVO"

Izvor: Profimedia

Zbog toga Kjevo neće postojati - bar ne do nekih srećnijih vremena za taj klub, koji je prethodne dvije sezone igrao u Seriji B.

Klupski predsjednik Luka Kampedeli navodno je godinama izbjegavao da plati određeni porez, poslije čega je Kjevo stavljeno pod administrativnu kontrolu, a Pelisijer i gradonačelnik Federiko Sboarbina nisu uspjeli ni da restartuju tim pod imenom "Kijevo 1929"."Nažalost, priča kluba koji mi je toliko pružio završena je danas.

"Ovo je jedan od najtužnijih dana u mom životu. Jako sam pokušavao i zaista sam se nadao da ćemo uspjeti da restartujemo tim i da počnemo sa novim klubom da nastavimo ovu fantastičnu priču. Bilo bi to sjajno, ali nisam uspio. Pomislio sam da će biti više ljudi spremnih da daju sve da osiguraju nasljeđe ovog grada i fudbala u cjelini, ali nije bilo tako", objasnio je Pelisijer.

"Ne žalim ni za čim... Pokušali smo. Samo mi je žao što smo imali zaista malo vremena i imali komplikovan cilj da nađemo sponzore. Zbogom moj voljeni Kjevo. Za mene ćeš uvijek biti najvažniji tim mog života", dodao je napadač koji je za Kjevo igrao od 2000. do 2019. godine.

Kjevo je osnovan 1929. godine, nastupao je na kultnom stadionu "Bentegodi", a u Seriji A takmičio se od sezone 2001/02, pa do takmičarske 2018/19, sa izuzetkom sezone 07/08, kada je bio u Seriji B.

U junu 2006. završio je sezonu Serije A čak na četvrtom mjestu, a u kvalifikacijama za elitu ispao je od Levskog iz Sofije.

U posljednjoj takmičarskoj sezoni, dres "letećih magaraca" nosio je i srpski internacionalac Filip Đorđević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC