• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio najveći talenat Hrvatske, sad ide kod Srbina: Propadao u Barseloni i Milanu, a dobiće posljednju šansu!

Autor Dušan Ninković

Nekada jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi spao je na drugoligaški fudbal i oživljavanje karijere već sa 25 godina.

 alen halilovic transfer reding veljko paunović Izvor: MN Press/Profimedia

Predviđalo mu se da će biti zvijezda svjetskog fudbala, a karijeru mora da oživi kroz igranje u drugom rangu engleskog fudbala. Nekada veliki talenat Alen Halilović (25) će, po informacijama iz Engleske i Hrvatske, potpisati ugovor sa Redingom koji predvodi Veljko Paunović!

Biće to možda i posljednjih pokušaj da ofanzivac koji je u karijeri nosio dres zagrebačkog Dinama, Barselone i Milana oživi fudbalsku karijeru koja nekoliko sezona ide silaznom putanjom.

Već je to probao da uradi pozajmicama u Sporting iz Hihona gdje ga je poslala Barselona, Las Palmas za koji je igrao kao pozajmljeni igrač Hamburga ili u Standardu iz Liježa i Herenvenu, gdje ga je slao Milan. Nije uspjevalo ni prethodne sezone, kada je pokušao da se vrati vrhunskom fudbalu kroz ugovor sa Birmingemom, takođe članom Čempionšipa.

Pokušao je taj klub da ga zadrži, ponudili su mu ugovor za ovu sezonu, ali do saradnje nije došlo. Momak koji je prethodne sezone gol posvetio preminulom Đorđu Balaševiću odlučio je da se oproba u nekom drugom timu.

Sada će dobiti novu priliku...

Kako prenose mediji u Engleskoj, pregovori su u završnoj fazi, a nekadašnji fudbaler evropskih velikana uskoro bi mogao da bude na raspolaganju Veljku Paunoviću. Hrvatski mediji su otišli nešto dalje, pa su pregledali Halilovićeve profile na društvenim mrežama.

On na Instagramu prati Reding, što im je bio dovoljno jasan signal da su detalji oko potpisivanja ugovora završeni. Srpski stručnjak će raditi sa momkom koji je prije nekoliko godina bio najveći talenat hrvatskog fudbala.

Podsjećamo, zagrebački Dinamo ga je gurnuo u vatru već sa 16 godina, a dvije godine kasnije prodan je Barseloni za više od dva miliona evra. Ipak, fudbalski put koji smo opisali nije mu donio kariejru kakva se naslućivala.

I pored toga Alen Halilović je deset puta obukao dres seniorske reprezentacije Hrvatske, a u mlađim kategorijama nacionalnog tima ima čak 42 utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC