• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U četvrtak i zvanično, Gvardiola trener Barse

Odluka o imenovanju Gvardiole doneta je u ponedeljak, a trebalo bi da bude potvrđena na sednici Upravnog odbora, koja je zakazana za četvrtak.

 U četvrtak i zvanično, Gvardiola trener Barse  Izvor: MONDO

Bivši kapiten Barselone i reprezentacije Španije Hosep Pep Gvardiola u četvrtak će biti imenovan za šefa stručnog štaba slavnog katalonskog tima umesto sadašnjeg trenera Franka Rajkarda.

Kako su u utorak objavili gotovo svi španski mediji, odluka o imenovanju Gvardiole doneta je veče pre toga na sastanku najužeg rukovodstva kluba, a trebalo bi da bude potvrđena na sednici Upravnog odbora, koja je zakazana za četvrtak.

Rajkard je Barselonu preuzeo 2003. godine i u prve tri sezone osvojio je dve titule prvaka Španije i Ligu šampiona, ali već dve sezone nije doneo nijedan trofej na Kamp Nou.

Ove godine u timu je došlo do pravog rasula, zbog čega se Barselona nalazi na trećem mestu u Primeri sa čak 14 bodova manje od Reala, koji je u nedelju obranio titulu. Pod znakom pitanja je i "osvajanje" drugog mesta, što znači da će Barsa morati da igra kvalifikacije za Ligu šampiona.

Kako piše katalonski "Sport", direktori Barselone u ponedeljak uveče jednoglasno su zaključili da se Rajkardu zahvali na saradnji, ali su bili podeljeni oko toga da li njegov naslednik treba da bude Gvardiola ili Žoze Murinjo.

Na kraju je presudio glas sportskog direktora Ćikija Begiristajna, koji je rekao da je Gvardiola već napisao program rada i predložio koje igrače bi ovoga leta trebalo prodati, a koje kupiti.

Gvardiola (37) je praktično bez trenerskog iskustva u seniorskoj konkurenciji. On je do sada bez većeg uspeha vodio drugi tim Barselone, koji igra u trećoj ligi, ali ima podršku Johana Krojfa, čiji se mišljenje u katalonskom klubu i dalje poštuje.

Slavni holandski fudbaler je pre pet godina preporučio predsedniku Đoanu Laporti da angažuje Rajkarda.

Mardridski spostski list "As" tvrdi da je Gvardiola preporučio Begiristajnu da se u predstojećem prelaznom roku dovedu Danijel Alveš, David Vilja, Fabricio Koloćini, Kristijan Poulsen i Filip Lam.

S druge strane, pod ruku sa Rajkardom mogli bi na leto da odu Ronaldinjo, Zambrota, Tiram, Deko, Silvinjo, Anri...

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC