• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je novi Mesi, odbio Srbiju, a danas ne znate gdje igra!

O njegovom talentu pričalo se godinama, i to dok je stasavao u najjačoj, Gvardiolinoj Barseloni. Međutim, još prije decenije je sve otišlo u drugačijem smjeru...

 bojan krkić telenat barselona propadanje japan Izvor: Profimedia

Kad za nekoliko dana bude proslavio 31. rođendan, neki će se u Španiji sjetiti Bojana Pereza Krkića, nekadašnjeg bisera Barselone srpskog porijekla, o kojem se godinama pričalo kao o "novom Mesiju".

Prije deceniju i po predviđali su mu blistavu karijeru, a sada igra u Japanu, gdje nakon mnogo selidbi po čitavom svijetu prelazi u kategoriju "veterana".

Bio je jedan od najboljih đaka "Blaugrane", zaigrao je u prvom timu još u septembru 2007, oborivši Mesijev rekord sa svojih 17 godina i 19 dana. Još nije bio ni blizu punoljetstva kada ga je Frank Rajkard gurnuo u vatru, a nikad nije prišao ni blizu ostvarenju svog talenta.

A činilo se da zaista može mnogo...

Izvor: Profimedia

Tih godina, dugo se nagađalo da li bi Krkić mogao da zaigra za Srbiju. Njegov otac, nekadašnji srpski fudbaler Bojan Krkić senior, često se oglašavao o tome, a 2008. je otklonjena svaka dilema kada je poslije dosta ličnih problema ipak debitovao za Španiju.

Bilo je to u utakmici protiv Jermenije u septembru 2008, kada je pod vođstvom selektora Luisa Aragonesa zamijenio Santija Kazorlu. I bio je to njegov jedini nastup za reprezentaciju.

Do 2011. godine u Barseloni je krčio svoj put, imao ulogu u ekipi (odigrao ukupno 163 utakmica i dao 41 gol), ali u vjerovatno najmoćnijoj generaciji kluba u istoriji nije mogao da dobije priliku koju je htio.

Zato je krenuo u selidbu, koja traje sve do danas.

Izvor: Profimedia

Redom, Krkić je igrao za Romu, Milan, Ajaks , Stouk, Majnc, Alaves, kanadski Montreal Impakt i od ovog avgusta je član Visel Kobea, u kojem mu je saigrač legendarni as Barselone Andres Inijesta, uz kojeg je svojevremeno igrao i od kojeg je učio.

"Ovo je jedna od najboljih prilika, i lično i profesionalno. Ne mogu da dočekam ovako veliki izazov. Tu je i Inijesta, koji je za mene poseban i veoma sam srećan zato što ću opet igrati sa njim. Želim da postižem mnogo golova na njegove asistencije", rekao je Krkić na promociji u Aziji.

Kada ga pitaju zbog čega nije ostvario sve što mu je bilo predviđano, Krkić odgovara da je razlog problem protiv kojeg se borio odmalena - anksioznost. Zbog toga nije ranije debitovao za Španiju, o čemu je tada pričao sa predsjednikom Saveza, selektorom, pa i kapitenom Karlesom Pujolom.

Izvor: Profimedia

"Godinama, praktično od početka ozbiljne karijere imam zdravstvene probleme, patim od anksioznosti. Nekome ko ima taj problem srce lupa hiljadu otkucaja u minutu, ja sam osjećao malaksalost, nervozu, neobjašnjiv strah, napad panike", rekao je Bojan u jednom intervjuu.

Bez obzira na sve uspjehe koje postigne u japanskoj avanturi, uvijek će ostati utisak da je imao talenat za mnogo veće domete od onih koje je ostvario.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC