• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastav Zvezde za jesen u Ligi Evrope: Problem u posljednji čas, Pavkov opet napada!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda u četvrtak potvrđuje prolazak u grupnu fazu Lige Evrope, a Stanković je spremio zanimljiv tim.

 kluž crvena zvezda sastav crvene zvezde Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda polako razmišlja o petku i žrebu za grupnu fazu Lige Evrope, ali prije toga mora da potvrdi prolaz protiv rumunskog šampiona Kluža koji je nije namučio u prvoj utakmici.

Zablistao je tim Dejana Stankovića u Beogradu i ubjedljivo slavio 4:0, pa je tako praktično već jednom nogom obezbijedio jesen u Ligi Evrope, ali jasno je da ne smije da dođe do opuštanja jer dvomeč nije završen. Takav stav očekuje od svojih fudbalera koji ni slučajno ne smiju da zaborave da nije sve gotovo.

Možda će vas zanimati

Na putovanje dugo oko 550 kilometara krenula su 23 fudbalera, a jedino izostaje Filipo Falko koga nije bilo ni u prvoj utakmici zbog povrede, s tim da je pitanje i da li bi igrao zbog slabe forme.

Uspio je koliko-toliko Stanković da odmori pojedine nosioce tokom vikenda i meča sa TSC-om (3:1), ali jasno je da je ovo faza sezone kada nema odmaranja. Zvezdu očekuju još dvije utakmice do reprezentativne pauze, pa se od svih igrača traži da "stisnu zube" i izguraju obaveze do kraja. Ipak, problemi sa povredama su donekle kreirali tim za ovaj meč, a u zadnji čas je iz kombinacije za tim otpalo najveće ljetošnje pojačanje Aleksandar Dragović. 

Na golu se naravno očekuje kapiten Milan Borjan, dok je oko odbrane najviše nedoumica. Marko Gobeljić i Milan Gajić se redovno rotiraju na mjestu desnog beka, a prednost u Evropi obično ima iskusniji.

U srcu odbrane su dileme bile najveće.

Miloš Degenek se povrijedio u prvom meču, ali će on morati da izdrži i od prvog minuta će biti na terenu. Reprezentativac Austrije Aleksandar Dragović odigrao je 100. meč u Evropi u prvom meču sa Klužom, a sada će ipak zbog rupture mišića morati da preskoči ovaj meč. Zbog toga u prvih 11 "upada" Radovan Pankov, a sa klupe će svoju šansu čekati Strahinja Eraković i Srđan Babić ukoliko Degenek bude imao poteškoća tokom meča. Što se tiče mesta lijevog beka, tu bar nema nikakve dileme, na toj poziciji ćemo naravno gledati Milana Rodića.

Ključeve veznog reda držaće Seku Sanogo, dok su ofanzivnije uloge namijenjene Geloru Kangi i Mirku Ivaniću, a po bokovima su gotovo sigurni Aleksandar Katai i El Fardu Ben.

Postoji mogućnost i da Stanković neznatno promijeni formaciju kao što je to bilo na prethodnom meču, kada je zaigrao sa "rombom" na sredini i dvojicom napadača, ali to neće ništa promijeniti oko sastava i uloge Milana Pavkova koji će ponovo biti najistureniji.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najvjerovatniji sastav Zvezde za meč sa Klužom:

Borjan - Gobeljić, Degenek, Pankov, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Ben - Pavkov.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC