• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bulić najavio ostavku, svi za širenje MSL

Aca Bulić najavio ostavku. Glavne sudije dobile podršku klubova. Podržan zahtev Bežanije da MSL bude proširen već od naredne sezone.

 Bulić najavio ostavku, svi za širenje MSL  Izvor: MONDO

Upravni odbor Zajednice fudbalskih klubova Superlige Srbije podržao je predlog Bežanije da od jeseni elitna liga bude proširena sa 12 na 16 klubova!

"Ranije je doneta odluka o proširenju lige, koja treba da se primenjuje od sezone 2009/2010. Mi smo sada podržali predlog Bežanije da se ta procedura ubrza za godinu dana", izjavio je novinarima generalni sekretar Zajednice klubova Super lige Miodrag Janković.

Prema njegovim rečima, ta odluka je u nadležnosti Izvršnog odbora FSS, koji će o tome moći da raspravlja tek kada bude konstitisan po završetku izbora na svim nivoima.

Međutim, taj predlog se kosi i sa statutom fudbalske organizacije, kao i sa propisima UEFA, tako da će želja Bežanije da preko zelenog stola opstane u MSL ipak biti samo san.

Najviše diskusije na sednici Upravnog odbora Zajednice superligaša, kojoj su prisustvovali i članovi Sudijskoj odbora, vođeno je oko arbitraže na fudbalskim terenima. Iako su klubovi (a nisu bili samo predstavnici Borca i OFK Beograda), ocenili da je suđenje nezadovoljavajuće, ipak su pružili podršku glavnim sudijama.

"Svih 18 (glavnih) sudija sa liste ima našu punu podršku i tražili smo od Sudijskog odbora da suđenje u ova poslednja četiri kola ne bude razlog da se neki klub raduje ili tuguje", rekao je predsednik Zajednice Aca Bulić.

Svi članovi Upravnog odbora koji su prisustvovali sednici u utorak založili su se da u poslednja četiri kola klubovi vode poštenu sportsku borbu na terenu, a upućen je apel svim klupskim funkcionerima. trenerima i igračima da do kraja šampionata ne komentarišu suđenje.

Inače, predsednik Zajednice superligaša Aca Bulić zatražio je da odmah po okončanju ove sezone bude održana izborna skupština te asocijacije i najavio da če na njoj podneti ostavku, iako mu mandat traje do sredine 2009. godine.

"Takvu odluku ne donosim zbog kandidature za čelnu funkciju Fudbalskog saveza Srbije, već želim da svojim primerom pokažem i drugim dugogodišnjim fudbalskim funkcionerima da je došlo vreme za promene", rekao je Bulić.

Ipak, to ne znači i njegov odlazak iz srpskog fudbala. "Iz srpskog fudbala neću otićči dok god se ne razreše sve nepravilnosti i neregularnosti, ma kako to sad izgledalo i zvučalo nemoguće i nerealno", rekao je Bulić.

Inače, fudbalska organizacija dobila je u utorak još jedan udarac jer je Dajrekt medija zatražila raskid ugovora sa Zajednicom superligaša.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC