• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Irci u velikom problemu pred Srbiju: Selektor blizu otkaza, a fali mu pola tima - trojica neiskusnih počinju meč!

Autor 000

Sastav za večerašnji meč biće skrojen povredama i odsustvima zbog korona virusa.

 problem za selektora irske pred meč sa Srbijom Izvor: Profimedia

Srbija mora da osvoji tri boda u Dablinu kako bi Katar bio blizu, a domaćin ovih dana muči velike probleme. Selektor Stiven Keni zna da je blizu otkaza jer je u tekućim kvalifikacijama njegov tim osvojio samo jedan bod, a tim Dragana Stojkovića Piksija - koji će učiti da živi bez Mitranije idealan rival za izvlačenje. Dodatni problem Ircima prave povrede, pošto bi igrači koji fale imali ključne uloge u timu.

Tako će večeras naš domaćin, pod imperativom dobrog rezultata, morati da kombinuje i prilagođava se novonastalim okolnostima. Nekoliko fudbalera vuče povrede, neki imaju problem sa korona virusom, a neki koji će dobiti šansu nemaju gotovo nikakvo reprezentativno iskustvo!

Najzvučnija imena među igračima koji fale Irskoj su Šejn Long iz Sautempton, Šejmus Kolman iz Evertona, Džejms Mekarti iz Seltika i golman Daren Rendolf koji čuva mrežu Vest Hema. Spisak povrijeđenih ili zaraženih koronom dosta je duži...

Zbog velikog broja izostanaka, u seniorskoj reprezentaciji nalaze se neki igrači koji tek treba da se dokažu u profesionalnom fudbalu.

Na golu će gotovo sigurno biti Gavin Bazunu (19, Portsmut), momak koji je prije nekoliko dana stekao slavi odbranom penala Kristijanu Ronaldu. U prvoj liniji ispred njega mnogi očekuju Endrjua Omobamidelea (19, Norič), koji je debitovao protiv Portugala i pokazao da se odlično snalazi kao jedan od trojice štopera.

Tek godinu dana stariji od njih je Adam Ajdah (20, Norič), koji će večeras predvoditi napad Iraca. On je već sakupio devet nastupa za seniorsku ekipu, iako može da nastupa i za mladu reprezentaciju. Još nije postigao debitantski gol, ali selektor Keni vjeruje u njega i vidi ga kao dugoročno rješenje reprezentacije.

Ostatak tima daleko je iskusniji... Samo jedan od momaka ne igra u Engleskoj, a gotovo svi igrači koji su na raspolaganju selektoru nastupaju u prva dva ranga.

Ukoliko pratite Premijer ligu dobro su vam poznati. Desno Doerti iz Totenhema, lijevo Meklin koji je trenutno u Viganu, a kao preostala dva štopera Brajtonov Šejn Dafi i Šefildov Džon Igan. Svi imaju bogato iskustvo iz elitnog ranga engleskog fudbala.

Ispred njih vjerovatno tandem Hendrik (Njukasl) - Hurihejn (Aston Vila), uz malo isturenijeg Džoša Kulena koji se iz Vest Hema preselio u Anderleht. Svojvremeno jedan od najvećih talenata ostrvskog fudbala u seniorskoj kategoriji nije uspeo da se pokaže, pa je morao da ode van Engleske kako bi potvrdio kvalitet.

I u ovom timu će, bez obzira na to što ima 25 godina, igrati samo zbog izostanaka nekih drugih fudbalera.

Pošto će Irci verovatno opet u formaciju 3-5-2, mladom Ajdahu treba pomoć u napadu. Očekuje se da to bude Kalum Robinson, nekadašnji mladi reprzeentativac engleske i napadača VBA, koji je propustio meč sa Portugalcima. Tada je bio u problemu zbog korone, protiv Anderlehta je odigrao nešto manje od pola sata i ostavio dobar utisak.

Javnost ga želi ponovo u timu, a mediji u Irskoj smatraju ga jednim od ''najpismenijih'' igrača tima, čovjekom koji bi mogao da nam napravi probleme trčanjem, ubacivanjima, duplim pasovima ...

Potencijalna postava Iraca za večerašnji meč: Bazunu - Omobamidele, Dafi, Igan - Doerti, Hurihejn, Hendrik, Kulen, Meklin - Ajdah, Robinson

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC