• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Klupa "izvukla" stvar protiv Borca

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki bio je zadovoljan kako je ekipa igrala u posljednjih pola sata protiv Borca iz Banjaluke (2:1).

 ZVEZDA: Klupa "izvukla" stvar protiv Borca Izvor: MONDO

Generalna proba je u potpunosti uspjela. POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU

Najviše zbog toga što je Crvena zvezda izabrala idealnog protivnika za posljednji sparing pred nastavak srpskog prvenstva, već narednog vikenda. Fudbaleri Borca iz Banjaluke bili su pravi, savršen rival u utakmici koja je bila simulacija možda i 75 odsto mečeva koji crveno-bijele očekuju na proljeće.

Na kraju, poslije vođstva gostiju, Crvena zvezda uspjela je da preokrene i pobijedi na trenerskom debiju legende kluba, Roberta Prosinečkog - 2:1 (0:1).

Borac se u Beogradu predstavio kao disciplinovan tim, sastavljen od snažnih fudbalera, koji su dobro "stajali" na terenu, trenerskim rječnikom napisano... Branili su se organizovano i napadali iz kontri, što će uglavnom raditi Zvezdini gosti iz Jelen Superlige Srbije kada budu nastavljene borbe za bodove.

Zbog početne nemogućnosti da se izbori sa odbranom protivnika, na poluvremenu su stigli i zvižduci za fudbalere domaćeg tima, najviše za Kadua Mendeša i Ognjena Koromana. I sa tim drastičnim amplitudama u raspoloženju navijača, od euforije, do salvi zvižduka, mogli su da se upoznaju igrači, najviše novi.

A, u startnih 11, Prosinečki je stavio trojicu debitanata, Uroša Ćosića, Kristijana Borhu i Evandra Goebela, četvrti Srđan Mijailović ušao je u drugom poluvremenu.

Crvena zvezda djelovala je potpuno nemoćno u prvom poluvremenu, kada je primila gol poslije nedopustive greške Avala Isaha na svojoj polovini i potom uspjela da stvori samo jednu šansu u 44. minutu, kada je Kadu proigrao Andriju Kaluđerovića, a ovaj šutirao u golmana Asmira Avdukića.

Premalo od pretendenta za trofeje, što su prepoznali i navijači. Dobar dio od skoro 20.000 prisutnih po kiši i hladnom vremenu ove nedelje popodne, zviždao je na poluvremenu.

"Vidjeli smo dva različita poluvremena. U prvom, nismo uspjeli da uđemo u ritam, a od 60. minuta bilo je sve mnogo bolje. Ako u takvom stilu budemo nastavili, to bi vrlo brzo trebalo da bude to", istakao je Prosinečki finiš utakmice kao model za nastavak prvenstva.

"Imali smo jednu šansu u prvom poluvremenu i primili smo gol, kada je ispala cijela odbrana poslije lošeg dodavanja Isaha. Ipak, treba odati priznanje momcima što na 0:1 nisu stali, već su drugo poluvrijeme odigrali kako treba. Težićemo da svih 90 minuta igramo kako smo igrali u posljednjih 30 danas, mada je to teško", priznao je Prosinečki.

On u drugom dijelu utakmice nije mijenjao formaciju, ali jeste trojicu igrača. Umjesto Koromana, Kadua i Isaha, ušli su Mijailović, Aleksandar Jevtić i Darko Lazović, a promjena na bolje bila je više nego očigledna. Od 60. minutu, Crvena zvezda je "proigrala" i igra u narednih pola sata nešto što je uliva nadu navijačima, da će Prosinečki uspjeti u namjeri da promijeni stil, filosofiju igre i određene navike pojedinaca.

Jevtić je sa dvije sjajne asistencije učinio da Borha i Evandro postignu golove na debiju, Lazović je pokazao da ima osjećaj za igru i u par navrata odlično je proigravao kolege iz napada, Mijailović je radio ono što najbolje zna, pokrivao prostor ispred svojih defanzivaca i kvario igru gostiju.

U finišu utakmice mogli su da se primjete segmenti fudbalske igre na kojima insistira Prosinečki, pas, kretnja, insistiranje na posjedu lopte, "pametno" trčanje, itd.

Doduše, moglo je lako da bude i 2:2, da je šut Borčevog rezerviste Stajića bio koji centimetar "niži". Ovako završio je samo na prečki...

Iako je bilo očigledno da je Zvezda bolje izgledala sa Lazovićem, Jevtićem i Mijailovićem na terenu, nego s Kaduom, Koromanom i Isahom, Prosinečki je odbio da direktno odgovori na pitanje da li su mu rezervisti "pokvarili planove" pred meč sa Smederevom, 27. februara u 18 časova.

"Ja sam već govorio da mi imamo grupu od 15, 16 igrača, a sada da li će igrati Mićko (Mijailović) ili Isah, to ćemo vidjeti... Drugo poluvrijeme jeste bilo bolje, Jevta (Jevtić), Mićko i Laza (Lazović) su ušli i odigrali dobro, ali njima je bilo i lakše. Momci koji su igrali prvo poluvrijeme bili su u grču, možda i zbog velikog broja navijača i zbog toga su željeli individualno da rješavaju stvari", rekao je Prosinečki i dodao:

"Vidio sam na koga manje, a na koga više mogu da računam. Bilo je angažovanja, dobrog trčanja, ali je falilo koncentracije. Imam zbog čega da budem zadovoljan, a na stavarima koje ne valjaju ćemo raditi", podvukao je Prosinečki.

OVDJE pročitajte reakciju trenera Borca Vlade Jagodića.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC