• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Barsa se provukla...

Najmoćniji tim Evrope u ovom trenutku uspio je nekako da izbjegne drugi remi u tri kola Primere, a možda čak i poraz...

 PRIMERA: Barsa se provukla... Izvor: MONDO

Od trenutka kada je Đerar Pike izbjegao isključenje za povlačenje protivnika, u trenutku kada je bio posljednji igrač odbrane, a sve pri rezultatu 1:1, bilo je samo pitanje vremena kada će šampion Španije iskoristiti vjetar u leđa od strane sudije.

Iskoristio je u 77. minutu, kada je majstor Leo Mesi postigao gol sa pet metara, poslije divne akcije Andresa Inijeste i Danija Alveša. Na kraju, Barselona - Atletik Bilbao 2:1 (1:0) u meču 24. kola španske Primere.

Djelovalo je kao da Real Madrid ima šansu da se približi na "minus 3" i potom čeka "El Klasiko" u prestonici, ali je tim Žozea Murinja odbijen i zadržan na pet bodova odstojanja.

Barselona je povela u četvrtom minutu, poslije sumnjive situacije kada se Alveš našao u - možda - ofsajd poziciji. Pomoćni sudija nije "mahao", a Brazilac je asistirao Davidu Vilji, kojem nije bilo teško da "otvori" goste - 1:0.

Ni poslije ranog vođstva, Barsa nije stala sa napadima na gol Baskijaca, ali je tim sa San Mamesa umio da kazni svaku olako prodatu loptu vezista domaćeg tima i potom prijeti iz kontri. Jedna takva proslavila je golmana Hozea Manuela Pinta, koji je zabilježio prvi nastup u Primeri ove sezone, umjesto standardnog Viktora Valdesa.

Reprezentativac Španije Fernando Ljorente šutirao je sjajno glavom sa pet metara, ali je Pinto paradom spriječio izjednačenje još u prvom poluvremenu. Nije se igralo dugo u drugom, a ekipa Barselone počela je da pravi nesvakidašnje greške, poslije kojih je bilo jasno da mora da stigne kazna.

Erik Abidal izgubio je posed na ivici svog šesnaesterca, Serđo Buskets nije uspio da ga "ispravi", već samo da pokosi Ljorentea, što je bio čist i očigledan jedanaesterac. Najstrožu kaznu u 50. minutu u izjednačenje pretvorio je Andoni Iraola, koji od 2001. igra za Atletik Bilbao - 1:1.

I samo koji minut kasnije, seriju grešaka nastavio je Pike, koji se kao posljednji igrač odbrane spetljao sa loptom u nogama, izgubio posjed i onda povukao protivnika, što je sudija kaznio samo sa žutim kartonom. Svi igrači gostujućeg tima uhvatili su se za glavu u tom trenutku, traživši isključenje, ali sudija nije imao hrabrosti za takav potez.

Pike je ostao na terenu, odnos snaga nije se mijenjao, što je bio povod da Barselona samo pojača pritisak.

Od 70. minuta krenula je prava opsada gola crveno-bijelo-crnih sa Atlantika, a plod takve igre bio je i 25. pogodak Mesija za novu pobjedu lidera La Lige. U međuvremenu, Mesi je nanizao šestoricu igrača Atletika i bio oboren u kaznenom prostoru, ali je ovog puta sudija zaćutao i tako pokušao da se malo iskupi za greške na drugoj strani.

VILJAREAL OPET UPRSKAO

Viljarealu baš ne ide u posljednje vrijeme iako je pojačan oporavljenim Nilmarom. Poslije dva uzastopna prvenstvena poraza, na El Madrigalu ga je sapleo i "fenjeraš".

"Žuta podmornica" je planirala pobjedu kojom bi se izjednačila sa Valensijom na trećem mjestu i djelovalo je da će je ostvariti, jer je vodila do 82. minuta. Strijelac vodećeg gola bio je Ruben u 36. minutu.

Međutim, planove joj je pokvario Fernandez - 1:1.

Do plijena su u finišu utakmica stigli i Rasing i Deportivo.

Ekipa iz Santandera je iz penala u 88. minutu pobijedila Hetafe 1:0. Tada je domaćin ostao bez isključenog Marsana.

Tim iz La Korunje je osvojio bod na gostovanju Almeriji (1:1) pogotkom Aranzubije u 95. minutu.

Osasuna je bila ubjedljiva protiv Espanjola - 4:0. Dejan Lekić je u igru ušao u 84. minutu.

REZULTATI 24. KOLA:


Almerija - Deportivo 1:1 (0:0)
/Pjati 48 - Aranzubia 90+5/

Hetafe - Rasing 0:1 (0:0)
/Piniljos penal 88/

Osasuna - Espanjol 4:0 (1:0)
/Nekunam 14, penal 55, Lolo 80, Sorijano 88/

Viljareal - Malaga 1:1 (1:0)
/Ruben 36 - Fernandez 82/

Sevilja - Herkules 1:0 (1:0)
/Rakitić 21/

Barselona - Atletik Bilbao 2:1 (1:0)
/Vilja 4, Mesi 77 - Iraola penal 50/

U ponedeljak:

Real Sosijedad - Majorka (21.00)

U subotu:

Valensija - Hihon 0:0

Real Madrid - Levante 2:0 (2:0)
/Benzema 7, Karvaljo 41/

Saragosa - Atletiko 0:1 (0:0)
/Aguero 66/

TABELA: Barselona 65, Real 60, Valensija 48, Viljareal 46, Atletik B. 38, Espanjol 37, Sevilja 34, Atletiko M. 33, Hetafe 31, Majorka /-1/ 31, Sosijedad /-1/ 31, Rasing 28, Deportivo 26, Osasuna 25, Erkules 25, Sporting 24, Levante 24, Saragosa 23, Almerija 21, Malaga 20.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC