• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za debi u Konferencijskoj ligi: Stanoje s najjačim timom na Anortozis!

Crno-bijele u četvrtak uveče očekuje teško gostovanje na Kipru na startu novog UEFA takmičenja, a ovo je tim s kojim bi Aleksandar Stanojević trebalo da počne meč.

 partizan anortozis konferencijska liga aleksandar stanojević Izvor: MN PRESS

Poslije napornog ljeta, Partizan je dočekao - počinje borba u grupnoj fazi Konferencijske lige. Novo UEFA takmičenje je crno-bijelima donijelo teške kvalifikacije, ali sve tri runde su preskočene i ekipa Aleksandra Stanojevića sada počinje novi izazov.

Cilj je proći u narednu fazu i dočekati proljeće u Evropi, a rivali su belgijski Gent, estonska Flora i kiparski Anortozis. Upravo ovaj posljednji tim doćekaće Partizan u Nikoziji u četvrtak (21.00) na startu grupne faze.

U domaćem prvenstvu, Partizan je proteklog vikenda pobjedom 3:1 protiv Radničkog 1923 nastavio perfektan start sezone - sedam utakmica, sedam pobjeda i 25 postignutih golova. Ali ovo je nedelja velikih izazova.

Anortozis je prvi evropski rival, a već 70 sati kasnije crno-bijeli će u Humskoj dočekati Crvenu zvezdu u 165. "vječitom" derbiju. Kao što je i trener Stanojević rekao, naravno da u timu misle i na crveno-bijele, ali potrebno je prvo ostvariti dobar rezultat na Kipru.

Ali kojih 11 igrača će početi meč protiv Anortozisa, kluba za koji je čak sedam bivših fudbalera Partizana nekada nastupalo?

ODBRANA JE ODAVNO OPROBANA

Izvor: MN PRESS

Nekako je već postalo tradicionalno da Partizan pod Stanojević najmanje neizvjesnosti donosi u izboru igrača u posljednjoj liniji. Trener crno-belih voli postojanost i dobru osnovu, pa promjene uglavnom dolaze kada je primoran zbog povreda ili suspenzija.

Na sreću, takvih briga sada nema, pa je jasno da će među stativama kao i do sada biti golman Aleksandar Popović. Na desnom beku bi trebalo da bude Aleksandar Miljković, kao rješenje sa više iskustva u odnosu na Marka Živkovića.

Sa suprotne strane, uz lijevu aut liniju, Slobodan Urošević će ponovo biti pouzdan izbor, dok se tandem štopera nipošto ne dovodi pitanje - Igor Vujačić će igrati uz Sinišu Saničanina, naročito kada se zna da je Nemanja Miletić ostao u Beogradu.

ZDJELAR KAO VOĐA NA SREDINI

Izvor: Mondo/U. Arsić

Muku je mučio Stanojević pred mečeve sa Santa Klarom po pitanju izbora centralnih vezista, ali sada je na tim pozicijama dobra situacija. Zato će u Nikoziji meč početi Saša Zdjelar i Miloš Jojić.

Zdjelar se pokazao kao ključni član veznog reda Partizana, koji je bez njega na Azorskim ostrvima izgledao daleko siromašnije, dok Jojić već odavno pokazuje kvalitete koji su vrlo značajni za ekipu - osim radijus kretanja i energije, tu su i uvijek pouzdani opasni prekidi.

MARKOVIĆ KAPITEN, MENIG "DŽOKER"

Izvor: Mondo/U. Arsić

Desno krilo i na ovom meču biće Lazar Marković. Kapiten crno-bijelih je u Evropi uglavnom imao produktivne partije, protiv Sočija u Beogradu čak bio i jedan od junaka meča, a od njega će se i ovog puta očekivati prodornost.

Tu prodornost po levoj strani bi mogao da donese i Nemanja Jović. Nakon zaliječenja povreda koje su ga mučile, mladi fudbaler bi trebalo da dobije prednost u odnosu na novopridošlog Kvinsija Meniga iz Tventea. On je tek debitovao u Kragujevcu i još se "uhodava", pa bi Holanđanin mogao da bude "džoker" kakvog Stanojević voli da ima u timu.

Tu ulogu je inače imao Sejduba Suma, koji sada nije s timom, a ta činjenica, kao i ostanak Danila Pantića u Beogradu zbog povrede, nameću Bibarsa Natha kao rješenje na mjestu iza napadača. Natho u Evropi nije pružao dovoljno dobre partije ovog ljeta, ali daleko realnije je očekivati njega kao nešto povučenijeg polušpica, sa mirnim pasom u nogama, nego pomeranje Markovića u sredinu, kako bi Filip Holender počeo meč na krilu.

Naravno, u špicu napada će i ovog puta biti ubojiti Rikardo Gomeš kojem će upravo dodavanja Natha i ostalih biti neophodna ne bi li crno-bijeli bili bliži pobjedi nad Anortozisom. Dakle, da rezimiramo:

PARTIZAN: Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho, Jović - Rikardo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC