• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Tevez i ja možemo zajedno

Napadač Mančester sitija Edin Džeko vjeruje da će u tandemu sa Karlosom Tevezom postati najubojitiji u Engleskoj, ali im treba vremena da se uigraju.

 Džeko: Tevez i ja možemo zajedno Izvor: MONDO

Iako su se u engleskoj javnosti pojavile sumnje da Džeko i Tevez mogu igrati zajedno, Argentinac i reprezentativac Bosne i Hercegovine odlično su sarađivali u susretu FA kupa protiv Nots Kauntija (5:0).

Uz dvostrukog strijelca Patrika Vijeru bili su najzaslužniji za plasman u osminu finala gdje ih naredne srijede očekuje dvoboj sa Aston Vilom na Istlendsu.

Džeko je zatražio od navijača "građana" malo strpljenja oko prilagođavanja engleskom fudbalu, koji je mnogo snažniji u odnosu na njemačku Bundesligu. Priznao je takođe da osjeća "hemiju" sa Tevezom, što je došlo do izražaju u drugom poluvremenu meča sa trećeligašem.

"Pokazali smo u drugom poluvremenu da možemo igrati zajedno. I u prvom dijelu sam se dobro slagao sa Mariom Balotelijem. Svi su mogli to da vide. Komunikacija je važna, a posebno razumijevanje sa saigračima na terenu", izjavio je Džeko.

Prema njegovim riječima, potrebno mu je još malo vremena da se adaptira na grublju igru u Premijer ligi.

"Karlos je dugo vremena u Engleskoj, a meni još treba da se naviknem. Znam da mogu mnogo bolje što ću i dokazati. Naporno ću trenirati i pokazaću ljudima da zaslužujem da igram za Siti".


Svjestan je da je pod lupom javnosti zbog činjenice da je plaćen Volfsburgu 32 miliona evra.

"Od mene i ostalih napadača se očekuju golovi… Dosad imam dva na osam utakmica. Kad to gledate statistički, nije dobro, ali ja igram za tim, a ne samo za sebe. Pokušavam da pomognem ekipi, nisam od onih koji samo stoje oko šesnaesterca i čekaju priliku".


Napadač BiH takođe je naveo da se, za razliku od Njemačke, toleriše gruba igra na Ostrvu.

"Ali, navići ću se iako je to novo za mene. Sudije gotovo da ne duvaju u pištaljku. Trener (Roberto Manćini) mi je rekao da se takvi dueli sviraju ne samo u Bundesligi već i u Italiji, ali ovdje ne. Morate se boriti za svaku loptu muški. Ipak, najbitnije je da sam psihički OK i da znam uvijek glavu držati uspravno", zaključio je Džeko.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC