• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde za derbi: Stanković ima dvije muke pred Humsku - pojačanja napadaju Partizan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crveno-bijeli moraju bez dvojice važnih igrača, ali to će biti i prilika za dokazivanje dvojici novajlija u klubu!

 Partizan-Crvena-zvezda-uzivo-prenos-Arenasport-veciti-derbi-sastavi Izvor: MN PRESS

Dejan Stanković ima dva problema koja mora da riješi do nedjelje uveče (18:00), kada će na stadionu Partizana pokušati da pobijedi najvećeg rivala i preotme mu lidersku poziciju na tabeli Superlige Srbije. Vjeruje da njegov tim može, posebno u trenucima kada puca od samopouzdanja, ali i crno-bijeli su ekipa koja zna šta radi.

U napadu srpskog šampiona sigurno neće biti El Fardu Bena, a ni Milan Pavkov neće imati ogromnu minutažu. Ukoliko bude spreman za meč, što je i dalje pod znakom pitanja, susret će početi na klupi za rezerve.

Tako će ofanziva crveno-bijelih doživjeti dvije prinudne promjene i od startne četvorke u timu će ostati samo polovina uigranog kvarteta. Po tradiciji, Mirko Ivanić će lijevo, Aleksandar Katai u sredinu, dok će ostala dva mjesta popuniti Rišairo Živković i Lois Dioni. Holanđanin srpskog porijekla desno, Francuz u sam vrh napada!

Pod pretpostavkom da će crveno-bijeli igrati u sistemu 4-2-3-1, mnogo toga će zavisiti od dvojice momaka koji još nisu dokazali kvalitet u srpskom timu. Dioni je došao nespreman, pa se mučio sa povredom, protiv Brage izgledao bolje nego ikad, ali njegova uloga jop nije definisana u timu... Rišairo je, sa druge strane, prekratko tu. Tek dva meča, uz male upale mišića zbog napora, nisu pravo mjerilo o brzonogom fudbaleru.

Ukoliko se zvezda prebaci u romb - kao što je najavio Aleksandar Stanojević da bi moglo da se desi, biće još zanimljivije vidjeti kako stoji Stankovićev tim. U tom slučaju bi presudne uloge imali centralni vezni igrači Ivanić i Kanga, koji bi morali u kontinuitetu da osvajaju i distribuiraju lopte naprijed.

Napadački tandem Dioni - Živković ne bi volio previše pozicione igre, jer obojica vole da utrčavaju iza leđa odbrane. Ova opcija dolazi u obzir ukoliko Stanković odluči da loptu prepusti domaćinu.

Rekao je nakon meča protiv Brage da se on ne plaši statistike, posjeda lopte i broja udaraca ka golu. Zanima ga samo rezultat, a do njega se stiže na različite način. Nekada i italijanskim fudbalom...

Tandem Sanogo - Kanga funkcioniše fenomenalno na sredini terena i tu neće biti nikakvih izmjena, a i u odbrani će se mijenjati samo prinudno. Sigurni su Milan Rodić na lijevom boku, Miloš Degenek i Aleksandar Dragović kao štoperi i Milan Borjan na golu.

Gotovo siguran je i Strahinja Eraković, ali na poziciji koja mu nije prirodna. On će ''odglumiti'' desnog beka u najbitnijoj utakmici srpskog fudbala i sigurno mu neće biti lako. Strahinja će morati da bude na visini zadatka i položi težak ispit zrelosti, ko god mu bude rival - a tu su Menig, Jović, Holender...

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković, Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo, Kanga - Živković, Katai, Ivanić - Dioni

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC