• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IO FS BiH: O Statutu 29. marta

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH odlučio je u utorak da će 29. marta Skupština FS BiH odlučivati o novom Statutu, dva dan prije isteka roka FIFA i UEFA.

 IO FS BiH: O Statutu 29. marta Izvor: MONDO

Iako je bilo predviđeno, na sjednici su trebali biti imenovani novi selektori izuzev A tima, ali je odluka prolongirana za naredno zasjedanje 11. marta.

Nakon kraće rasprave zaključeno je da se prijedlog Tehničke komisije, kojom rukovodi Denijal Pirić, vrati na doradu, odnosno da se usaglase novi prijedlozi. "Zapelo" je oko selektora kadetske reprezentacije. Predloženo je da dosadašnjeg selektora, Velimira Stojnića, zamijeni Sakib Malkočević. Međutim, taj prijedlog odbili su poslanici iz FS Republike Srpske, pa je odlučeno da se o svemu raspravlja 11. marta.

Najviše vremena potrešeno je na najvažnije pitanje - Usvajanje prijedloga novog Statuta FS BiH, odnosno njegovo usaglašavanje sa statutima FIFA i UEFA.

Informaciju o dosadašnjim aktivnostima podnio je Velid Imamović, rukovodilac projekta. S tim u vezi zaključeno je da se Skupština FS BiH, koja bi trebala usvojiti Statut, održi 29. marta, dva dana prije isteka roka od strane FIFA i UEFA.

Podsjećamo da su Svjetska i Evropska fudbalska federacija dali rok FS BiH da do 31. marta usaglasi Statut sa statutima FIFA i UEFA ili u suprotnom slijedi automatska suspenzija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC