• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta Roma sprema Monteli iza leđa?

Dok novi trener Rome Vićenco Montela tvrdi da nije prelazno rješenje, priča se da klub razmišlja o Karlu Anćelotiju ili Andreu Viljasu Boašu.

 Šta Roma sprema Monteli iza leđa? Izvor: MONDO

Vićenco Montela, bivši fudbaler Rome i trener mlađih kategorija, a od ponedjeljka trener prvog tima, uvjeren je da nije samo "prelazno rješenje", poslije ostavke koju je u nedelju podnio Klaudio Ranijeri.

U više intervjua za dva dana, popularni "Aeroplanino" poručivao je da "se on pita", najavio "rezove u postavi" i naglasio:

"Prihvatio sam posao da bih ga obavljao profesionalno i ne zanima me ako se u javnosti priča samo o Karlu Anćelotiju. Nisam privremeno rješenje".

Iako Montela "puca" od samopouzdanja, u italijanskoj javnosti ne vlada utisak da je predsjednica kluba Rozela Sensi u bivšem centarforu Rome pronašla trajno rješenje. Naprotiv, u utorak, sportski i ostali dnevnici osvanuli su sa tekstovima u kojima se navodi da su favoriti za budućeg trenera Rome dvojica sturčnjaka koji trenutno rade u inostranstvu.

Prvi je poljuljani menadžer Čelsija Karlo Anćeloti, a drugi suvereni trener Porta Andre Viljas Boaš.

Anćeloti je legenda Rome, za koju je igrao od 1979. do 1987. godine, a kasnije bio trener Parme, Juventusa, Milana, Čelsija... Sa Milanom je dva puta bio šampion Evrope, dok je sa Čelsijem u prvoj sezoni (2009/10) osvojio tri trofeja, Superkup Engleske, titulu prvaka u Premijer ligi i FA Kup!

Ipak, ove sezone, ne cvjetaju mu ruže na Stamford Bridžu, ekipa je na petom mjestu u prvenstvu, a prošlog vikenda ispala je iz FA Kupa, pa jedino utočište u kojem je još moguće tražiti trofej ove sezone predstavlja, ni manje, ni više Liga šampiona.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič mudro ćuti o mogućoj smjeni Anćelotija, ali se pretpostavlja da Italijan nikako ne bi "preživio" sezonu bez trofeja u Londonu, odnosno da bi na ljeto bio slobodan da preuzme klub u kojem se proslavio kao igrač, ali koji još nije trenirao.

U mnogim intervjuima koje je davao, Anćeloti je rekao da poslije Čelsija ima još dva cilja u životu, da vodi Romu i reprezentaciju Italije.

Drugom kandidatu nikako se ne ljulja stolica, naprotiv. Od odlaska Žozea Murinja, koji je sa Portom u dvije sezone prvo osvojio Kup UEFA, a potom Ligu šampiona, plavo-bijeli sa Dragaa nisu imali boljeg i dominantnijeg trenera.

Tačnije, Viljas Boaš već je izborio reputaciju "Novog Murinja", jer ima sličan put i stil kao njegov stariji i poznatiji saradnik. Viljas Boaš dugo je radio sa Murinjom, a sada se osamostalio i malo je reći da je dominantan sa Portom u Portugalu, a i u Ligi Evrope ovaj tim gazi protivnike.

Viljas Boaš, koji je pobijedio u 26 od 29 utakmica Porta ove sezone, ima samo 33 godine i analitirači se slažu da će biti jedan od vodećih trenera Evrope u narednih desetak godina, dok je Anćeloti u 52. godini svakako u zenitu karijere.

Dodaje se da bi Roma imala veliku konkurenciju drugih klubova u namjeri da dovede Viljasa Boaša, možda čak i Čelsija.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC