• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Veče Francuza!

Lion - Real 1:1, Kopenhagen - Čelsi 0:2 u mečevima osmine finala Lige šampiona. Sva četiri gola postigli su Francuzi, Anelka, Benzema i Gomi.

 LŠ: Veče Francuza! Izvor: MONDO

Francuski napadači i reprezentativci Nikola Anelka, Karim Benzema i Bafetembi Gomi golovima su obilježili utorak veče u Ligi šampiona, a poslije svega viđenog može se reći da je samo Čelsi viđen kao učesnik četvrtfinala i prije revanš duela 16. marta.

Na Žerlanu, Real Madrid je uspio da postigne gol, ali ne i pob9iedi, dok je u Kopenhagenu domaći tim shvatio šta znači čista snaga Premijer lige.

Olimpik Lion - Real Madrid 1:1, Kopenhagen - Čelsi 0:2.



Anelka to radi prosto i efikasno

Čelsi je u Kopenhagen došao debelo poljuljan posrtanjima u domaćim takmičenjima, gdje se sunovratio na peto mjesto Premijer lige i ispao iz FA Kupa, gdje je branio trofej. Ali, Čelsi je u Kopenhagen došao i kao tim, koji u Ligi šampiona samo dva puta nije igrao polufinale od 2004. godine!?

Ispostavilo se da je ovaj drugi podatak bio mjerodavniji.

Kopenhagen, koji je bio jedno od najprijatnijih iznenađenja prve faze Lige šampiona, želio je da se nadigrava na svom Parken stadionu sa londonskim timom. Želio je i stradao je.

U timu Karla Anćelotija briljirao je Frank Lampard, a kada je on u elementu, uvijek se ispostavi da i napadači ulaze u šanse, postižu golove, da ekipa pobjeđuje. Lampard je bio pojedinac koji je bez problema iznosio loptu sa svoje polovine i hranio Anelku i Fernanda Toresa, koji je dobio prednost u odnosu na Didijea Drogbu.

U 17. minutu, očajan potez najiskusnijeg u timu domaćih, Jaspera Gronkjera, izbacio je u gol šansu Anelku, koji se momentalno stuštio ka Vilandu i savladao ga kao od šale - 0:1, šok za domaće. Bio je to šesti gol Francuza na isto toliko mečeva u Ligi šampiona.

Hrabri Danci pokušali su pas igrom da se oporave, da pritisnu Čelsi, ali nisu bili opasni po Petera Čeha. Inicijative jeste bilo, ali su se šanse ređale na drugoj strani.

Tores je u više navrata pokazivao kakvu tehniku ima, ali dok je lomio i lomio defanzivce, gubio je vrijeme i snagu za pravi udarac. Nasuprot njemu, Anelka je pokazao drugačiji karakter, nije umirao u ljepoti, već je lopte koje je dobijao po kratkom postupku slao ka golu.

Sedam puta šutirao je, tri puta u okvir gola, a drugi pogodak postigao je u 54. minutu. Sjajnu loptu u prostor, koju mu je bez gledanja poslao Lampard, Anelka je iz prve, iako dosta iskosa, proturio pored Vilanda. Deja-vu udarac u poređenju sa onim iz prvog poluvremena i - 0:2.

I najvećim optimistima na Parken stadionu u tom trenutku postalo je jasno da će revanš u Londonu biti puka formalnost, odnosno da će se Čelsi vratiti u četvrtfinale Lige šampiona, gdje je od 2004. godine izostao samo prošle sezone, poslije dvomeča sa kasnijim šampionima Evrope, fudbalerima Intera.

Poslije Anelkinog gola, Tores je imao sjajnu šansu, ali ga je Viland osujetio u namjeri da postigne prvenac u dresu Čelsija, od kada je krajem januara za 50 miliona funti stigao iz Liveprula.

Čelsi je igrao finale Lige šampiona 2008. godine, do polufinala stizao je 2004, 2005, 2007. i 2009. godine, jednom je eliminisan u četvrtfinalu (2006) i jednom u osmini finala (2010).

Svih 90 minuta za Čelsi i to na mjestu stopera, u paru sa kapitenom Džonom Terijem, odigrao je reprezentativac Srbije Branislav Ivanović. Koliko dobro, govori podatak da Danci nisu stvorili nijednu izglednu šansu za pogodak.

KOPENHAGEN: Viland - Popesk, K. Jorgensen, Antonson, Vent - Z. Jorgensen, Gronkjaer, Klaudemir, Sezar Santnin - N'Doje, Bolanos.

ČELSI: Čeh - Bosingva, Ivanović, Teri, Kol - Esijen, Ramireš, Lampard, Maluda - Tores, Anelka.

Real opet nije pobijedio na Žerlanu

Fudbaleri Real Madrida došli su na stadion na kojem vjerovatno imaju najmanje uspjeha od svih fudbalskih zdanja na kojima su gostovali u Evropi. U prethodna tri gostovanja na Žerlanu u Ligi šampiona, Real ne da nije pobijedio Olimpik iz Liona, već nije postigao ni gol.

I sva tri puta bivao je eliminisan od francuskog tima...

Ovog puta, Real Žozea Murinja bio je bolji tim, dva puta su Madriđani pogađali okvir gola, prije nego je bivši igrač Liona, a sada rezervista Reala Karim Benzema postigao gol za 0:1, ali... Nisu pobijedili.

U prvih 45 minuta, Kristijano Ronaldo oprobao je Uga Lorija iz slobodnog udarca u 31. minutu, a tri minuta kasnije odličnu šansu iz kontre imao je Gomi, nakon što je loptu ispred Joana Gorkufa nespretno ispustio Iker Kasiljas... Gomi je uspio da šutira, ali se lopta od Kasiljasa odbila preko prečke. I to je bilo sve za prvo poluvrijeme.

Poslije "mršavog" prvog poluvremena, u kojem je Lion bio bolji, u nastavku je Real izgledao baš Murinjovski. Tvrd u odbrani, sa 60 odsto posjeda lopte, opasan po gol.

U 49. minutu, nakon što je Bastos surovo nagazio Anhela Di Mariju, zbog čega neće igrati u revanšu, Ronaldo je briljantno izveo slobodan udarac. Iako je lopta bila daleko iskosa sa lijeve strane, Portugalac je šutirao snažno, pogodio dalju stativu, a prava sreća po Lion bila je što je za djelić sekunde zakasnio Serhio Ramos.

Da je defanzivac uspio da "kresne" šut Ronalda, bilo bi 0:1.

Ramos je samo koji sekund kasnije, glavom pogodio prečku i već je uveliko mirisalo na gol u mreži domaćih. A, on je stigao samo dvadesetak sekundi poslije izmjene u kojoj je izašao Emanuel Adebajor, a ušao Benzema. Žerlan je aplaudirao bivšem miljeniku, a ovaj se zahvalio golom, poslije lijepe akcije Mesuta Ozila i Ronalda.

Predriblao je dvojicu i kada je izgubio ravnotežu, nekako je u padu uspio Benzema da šutne loptu, kroz noge Loriju, dovoljno jako da je kapiten Kris ne stigne prije gol crte - 0:1.

Tek tada, Lion se nekako oslobodio pritiska, a izjednačenje je stiglo poslije loše postavke igrača Reala u odbrani. Centaršut su zajedničkim snagama u vazdušnom duelu Gorkuf i Kris proslijedili do usamljenog Gomija, koji je sa pet metara iz prve savladao skamenjenog Kasiljasa - 1:1. Murinjo nije mogao da vjeruje...

Ipak, razloga za zadovoljstvo ima, jer Real u prethodna tri puta nije bio bliže da eliminiše "lavove". U revanšu, samo će pobjeda ili remi sa dva i više pogodaka odvesti Lion u četvrtfinale.

Vjerovali ili ne, u toj rundi Lige šampiona Real Madrid nije igrao od 2004. godine!

LION: Lori - Reveje - Kris, Lovren, Sisoko - Tulalan, Kalstrom, Gorkuf, Degado, Bastos - Gomis.

REAL MADRID: Kasiljas - Ramos, Pepe, Karvaljo, Arbeloa - Kedira, Ćavi Alonso - Ozil, Di Marija, Ronaldo - Adebajor.



REZULTATI I PAROVI OSMINE FINALA:

Milan - Totenhem 0:1 (0:0), revanš 9. marta
/Krauč 80/

Valensija - Šalke 1:1 (1:0), revanš 9. marta
/Soldado 17 - Raul 64/

Roma - Šahtjor 2:3 (1:3), revanš 8. marta
/Rat ag 28, Mene 61 - Žadson 29, Daglas 36, Luiz Adrijano 41/

Arsenal - Barselona 2:1 (0:1), revanš 8. marta
/Van Persi 78, Aršavin 83 - Vilja 26/

Lion - Real Madrid 1:1 (0:0), revanš 16. marta
/Gomis 84 - Benzema 66/

Kopenhagen - Čelsi 0:2 (0:1), revanš 16. marta
/Anelka 17, 54/

Inter - Bajern Minhen (srijeda, 20.45), revanš 15. marta

Marsej - Mančester junajted (srijeda, 20.45), revanš 15. marta

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC