• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Sarajevu oduševljeni prijemom u Modriči: Klub ne čine trenutni rezultati, nego maniri i njegova istorija

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sudar nekadašnjih šampiona BiH na stadionu "Dr Milan Jelić" donio je očekivanu pobjedu Sarajlija, ali rezultat je pao u drugi plan.

 fk sarajevo zahvalnica fk alfa modriča za gostoprimstvo Izvor: Promo/FK Sarajevo

Da li se popravlja stanje u bh. fudbalu?

Ako je suditi na osnovu jučerašnjih utakmica šesnaestine finala Kupa BiH, odgovor bi mogao da bude potvrdan.

Možda će vas zanimati

Pisali smo već o gostovanju Borca u Olovu, gdje su Banjalučani odlično primljeni od strane domaćina, ali i gostoprimstvu Modričana prema Sarajlijama.

Klub sa "Koševa" sada se zvanično zahvalio nekadašnjem šampionu BiH, danas prvoligašu Srpske iz Modriče.

"'Jedan klub ne čine trenutni rezultati, nego maniri i njegova iistorija', rečenica koju ste mogli čuti hiljadu puta u svakodnevnoj komunikaciji, dobila je potvrdu juče u Modriči.

Fudbaleri našeg Sarajeva gostovali su ekipi Alfa Modriče u okviru šenaestine finala Kupa BiH. Utakmica u kojoj smo slavili pobjedu rezultatom 4:1, ali koju nećemo samo pamtiti po pobjedi i strijelcima pogodaka.

Modriča je klub sa gotovo stoljetnom tradicijom. U svojoj istoriji su osvajali trofej namijenjen pobjedniku Premijer lige BiH i Kupa BiH, a njihov dres su u prošlosti nosila mnoga poznata fudbalska imena.

Oficijelni spiker, gospodin Slađan Jeremić, je u najavi duela govorio o istoriji Sarajeva, osvojenoj tituli 1966/67, fudbalerima i trenerima našeg tima, a u svakom svom obraćanju okupljenim gledaocima je pozivao na fer i sportsko ponašanje kako na terenu, tako i na tribinama. I zaista je tako bilo.

Odavno se fudbaleri, stručni štab i kompletno osoblje našeg kluba koje je prisustvovalo utakmici nije osjećalo ljepše i prijatnije i na tome im veliko HVALA.

Na poluvremenu utakmice oficijelni spiker pozvao je navijače da svaki potez domaćeg i gostujućeg tima pozdrave sa aplauzom, što se desilo i u 68. minuti kada je gromoglasnim aplauzom ispraćen pogodak Matijasa Fanima za 1:4. Nadamo se da ćemo zbog svega navedenog vrlo brzo imati priliku ugostiti fudbalere FK Alfa Modriča i sve njihove selekcije u našem domu na stadionu 'Asim Ferhatović - Hase' kada ćemo nadamo se još jednom zajedno proslaviti pogotke 'bordo' tima.

Nadamo se da će i ostali klubovi naučiti na primjeru ovog kluba (koji je danas očitao lekciju svima nama iz ponašanja), i međusobno se utrkivati ko će biti bolji domaćin.

Ovim putem još jednom koristimo priliku da se najiskrenije zahvalimo domaćinu i poželimo im mnogo sreće u nastavku sezone, te što brži povratak na staze stare slave", navodi se u objavi Sarajlija na zvaničnoj stranici kluba.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC