• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Montela "ohladio" Totija i pobijedio

Hrabar i uspešan debi Vićenca Montele na užarenoj klupi Rome.

 SERIJA A: Montela "ohladio" Totija i pobijedio Izvor: MONDO

Prvo je u srijedu popodne, uoči zaostale utakmice 22. kola Serije A, saopštio najvećoj zvijezdi i bivšem saigraču Frančesku Totiju da neće biti u startnih 11 u Bolonji, a potom uspio da prekine seriju od četiri poraza "vučice".

"Aeroplanino" je poletio pobjedom: Bolonja - Roma 0:1 (0:1).

Gol odluke na Renato Dal'Ara stadionu u gradu najstarijeg Univerziteta na svijetu postigao je Danijele De Rosi u 45. minutu utakmice, iako je duel trajao 73 minuta!

Meč između Bolonje i Rome prekinut je 30. januara, poslije 17 minuta, zbog snijega koji je besomučno zatrpavao teren, pa se ove srijede nastavilo od 18. minuta.

Roma je bila bolja u skraćenom prvom poluvremenu, ali je obe šanse propustio Fabio Simplisio, odnosno bolji je bio golman domaćih Emilijano Vivijano. I na drugoj strani, posla je imao Doni, koji je sjajno zaustavio volej Rikarda Međiorinija...

Rimljani su poveli u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Jednu dugu i naizgled bezopasnu loptu prihvatio je defanzivac Bolonje Kazarini, koji nije primjetio da mu se prikrao Mirko Vučinić. Crnogorac je ukrao loptu i dodao do De Rosija, koji je odmah tukao iz sve snage i bio veoma srećan.

Lopta se od Čerubina odbila i prevarila Vivijana - 0:1.


U drugom poluvremenu, briljirao je Vučinić, a Bolonja je imala prilike samo poslije grešaka Romanista, među kojima je prednjačio Jon-Arne Rise. Dva puta ga je "pokrivao" Nikolas Burdiso, koji je blokirao starog lisca Marka Di Vaja...

Filip Mekses nekako je prihvatio činjenicu da je dobio lakat u lice od Dela Roke, ali je potpuno odlijepio kada je vidio da je ostao bez pola zuba.

Nešto kasnije, Montela je ubacio u igru legendarnog Totija, sa kojim je u tandemu donio poslednju titulu Romi u sezoni 2000/01. Iz igre izašao je nezadovoljni Marko Borijelo, za kojeg se Montela odlučio u prvi mah i izgleda pogriješio... Do kraja, Bolonja nije bila opasna, uprkos trojici napadača na terenu, a izvještačima u Italiji upalo je uoko da je David Pizaro bez problema odigrao cijelu utakmicu, iako je smijenjeni trener Rome Klaudio Ranijeri tvrdio da nema snage ni za poluvrijeme.

Nije samo Totija ostavio na klupi novi trener Rome, već su se "sušili" i Žeremi Menez i Žuan i Žulio Seržo...

TABELA: Milan 55, Napoli 52, Inter 50, Lacio 48, Udineze 44, Roma 42, Juventus 41, Palermo 40, Kaljari 35, Đenova 35, Fiorentina 33, Bolonja 32, Kjevo 31, Sampdorija 31, Leće 27, Parma 27, Katanija 27, Breša 23, Ćezena 22, Bari 15.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC