• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rat Rivalda i Olimpijakosa na sudu

Brazilski veteran Rivaldo mogao bi žestoko da plati zbog izjave da je Olimpijakos neregularno osvojio grčko prvenstvo.

 Rat Rivalda i Olimpijakosa na sudu Izvor: MONDO

Brazilac, koji trenutno igra za grčki AEK, mogao bi da ostane bez vredne imovine zbog optužbi na račun svog bivšeg kluba Olimpijakosa, u kojima je tvrdio da je klub iz Pireja došao do titule šampiona uz pomoć grčkog fudbalskog saveza.

Čelnici Olimpijakosa zatražili su od sudskih vlasti u Grčkoj da se zamrzne Rivaldova imovina u vrednosti od pet miliona evra, kako bi se osigurala isplata štete za klevetu, po tužbi koju su protiv Rivalda podneli prošle nedelje, prenosi agencija AFP.

"Uputili smo molbu da se zamrzne njegova imovina u vrednosti pet miliona evra, koliko iznosi zahtev za odštetu Olimpijakosa“, rekao je portparol kluba.

Sud u Grčkoj će odluku o ovom zahtevu doneti 2. jula, a proces po tužbi za klevetu počeće 2009. godine.

Tužba za klevetu usledila je nakon što su predsednik AEK Demis Nikolaidis i Rivaldo u klupskoj svlačionici tvrdili da je Olimpijakos došao do titule na nelegalan način.

Nikolaidis je optužio Grčki fudbalski savez da je pomogao Olimpijakosu da postane šampion Grčke, a Brazilac je rekao da su sumnjive i titule kluba iz Pireja iz perioda dok je on bio igrač crveno-belih.

“Dok sam bio u Olimpijakosu čuo sam da mnogi zvaničnici Fudbalskog saveza Grčke rade za klub. Sumnjam da su i tri titule, koje sam s njima osvojio, nameštene”, rekao je navodno Rivaldo u svlačionici AEK.

Olimpijakos je osvojio grčko prvenstvo nakon što su mu dodeljena tri boda za zelenim stolom, jer je u utakmici, koju su izgubili od Apolona, za klub iz Kalamarije igrao igrač koji nije imao pravo nastupa.

AEK se potom žalio Arbtitražnom sportskom sudu u Lozani, ali njegova žalba je odbijena tako da je Olimpijakos i zvanično postao grčki šampion.

Grčki fudbalski savez takođe je najavio tužbu zbog klevete protiv predsednika AEK.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC