• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac ne želi da stane u derbiju protiv Želje: Novom pobjedom napraviti iskorak ka vrhu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"U dobroj smo seriji rezultata, bez poraza smo I želimo da sa nova tri boda napravimo dodatni iskorak prema vrhu", poručio je trener Borca pred duel sa Željezničarom.

 borac željezničar najava nemanja miljanović aleksandar subić Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Banjalučki Borac od dolaska na klupu Nemanje Miljanovića podigao je formu, a seriju od tri prvenstvene pobjede ne želi da prekida ni u derbiju sa velikim rivalom Željezničarom koji se igra u ponedjeljak od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Klub sa Grbavice u posljednjem kolu slavio je 1:0 protiv Leotara, a prije toga upisao pet mečeva bez pobjede, međutim, u Borcu respektuju protivnika, ali i ističu da žele pobjedu pred odlazak na reprezentativnu pauzu.

Možda će vas zanimati

 Borac je u posljednjem periodu osjetno podigao formu u oba smjera. Trener Nemanja Miljanović ističe da je želja svih da se sa nova tri boda ode na mirnu reprezentativnu pauzu.

"Želimo da nastavimo naš uspješni niz. Neće biti lako, igramo na domaćem terenu protiv jednog od velikana u BiH. Željezničar je pretrpio određene promjene u timu, zog čega je glavni cilj konsolidacija kao i promovisanje mladih igrača.  Ali naravno to ne znači da su bez ambicija i da žele da ostvare što bolje rezultate. Za nas utakmice kod kuće znače tri boda. Mi smo u dobroj seriji rezultata, bez poraza smo i želimo da sa nova tri boda napravimo dodatni iskorak prema vrhu i da ovu pozitivnu seriju završimo na najbolji način", rekao je Miljanović.

Trener borca osvrnuo se na kadrovske problem u taboru rivala, odnosno činjenisu da neće igrati napadač Luka Juričić.

"Sigurno da je Juričić veoma zahvalan igrač, koji im je važan i u defanzivnom smislu gdje vrši veliki pritisak. Vidjećemo za koje rješenje će se odlučiti kolega Ivković. Vidimo da se Zec vraća u formu, drugi tip igrača je, ne znam da li će od početka igrati,prema izjavama očekivao da on ipak uđe sa klupe. Vjerovatno imamu tu neku prednost, ali Željezničar ima kvalitetnih igrača koje trebamo da zaustavimo. Tu prije svih mislim na Mekića, Boju i Mujezinovića. Imaju oni kvalitet i moramo biti spremni na kvalitetan meč”, upozorio je trener crveno-plavih.

Posljednja dva duela Borca I Željezničara završena su bez pobjednika, oba igrana na Grbavici, a prije toga Borac je u uzbudljivom meču sa 4:3 savladao Željezničar na Gradskom stadionu.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaler Borca Aleksandar Subić takođe pozvao je navijače da dođu i podrže ekipu koja će se boriti da poslije Sarajeva savlada i drugi sarajevski klub.

"Utakmice između Borca i Želje su uvijek bili derbiji, nadam se da će opravdati očekivanja. U dobrom smo ritmu, to se osjeti i želimo da ovu seriju završimo pobjedom pred svojim navijačima. Nijednog momenta nećemo da se opustimo, Željezničar je kvalitetan tim, a pozivam naše navijače da dođu u što većem broju i da nam pruže podršku kao protiv Sarajeva. Uz njih sam uvjeren da možemo doći do tri boda i samim tim bi uhvatili definitivno priključak za ekipa koje su u samom vrh”, rekao je Subić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC