• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi ukrao titulu, otišao iz kluba i sad je spas na golu: Kad nema kapitena, Popović pravi čuda!

Iskusni čuvar mreže odlično odradio posao na sva tri meča na kojima je imao priliku da brani.

 zoran popović golman fk crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Kada je prije oko dvije sedmice Milan Borjan (33) hospitalizovan zbog stomačnog virusa, navijači Crvene zvezde sigurno su pomislili na probleme koje bi odsustvo kapitena moglo da stvori. Tih dana su se pojavile informacije o stomačnom virusu kod mladog Miloša Gordića (21), pa je seniorski tim ostao sa samo jednim čuvarem mreže!

Tri meča kasnije crveno-bijeli imaju novog heroja. U odsustvu drugih opcija, Zoran Popović (33) je iskoračio, navukao rukavice i svoj posao uradio najbolje moguće!

Od gostovanja Novom Pazaru gdje mu je omladinac Stefan Marinković bio rezerva, preko evropskog debija u Razgradu koji je prošao sjajno, pa do Metalca na stadionu Rajko Mitić, kada je dva puta zaustavljao ozbiljne udarce Filipa Stuparevića. Samo jedan primljen gol na tri meča kao starter ove sezone pokrenuo je priče da bi Popović mogao da ostane na tom mjestu i nakon reprezentativne pauze.

A šansu je dobio potpuno spontano...

Jednu od rijetkih prilika da brani u kontinuitetu za sada koristi na pravi način. Prethodnih godina ovakvu mogućnost nije ni imao.

Za više od tri godine u klubu nije uspjevao često da brani, jer je ''jedinica'', a ubrzo i kapitenska traka oko ruke, bila rezervisana za Milana Borjana. U takvim okolnostima nije nimalo lako doći do minuta. Uloga Borjanovog zamjenika uopšte nije laka, pa je i Zoran Popović u jednom trenutku bio blizu odlaska iz kluba.

Tokom zimskog prelaznog roka u januaru 2020. godine Popović je potpisao predugovor sa drugim inostranim klubom u svojoj karijeri.

Izvor: MN PRESS

Iako je Crvena zvezda već tada shvatala da je njen rezervni golman jedan od najboljih u ligi, razlika između njegove želje da brani i mogućnosti kluba da mu obezbedi utakmice bila je prevelika. Javio se Levski iz Sofije.

Sve je bilo dogovoreno sa bugarskim timom, potpisan je pregovor koji je trebalo da počne da važi 1. jula 2020. godine, ali je u međuvremenu sve propalo. Bugari su zbog finansijskih problema saopštili da ne mogu da ostvare saradnju, a Popović je u postao slobodan igrač. Tek nekoliko sedmica kasnije potpisao je novi ugovor sa Zvezdom, u kojoj sada brani u kontinuitetu.

I taj ugovor došao je u specifičnom trenutku... Da su okolnosti bile malo drugačije, Crvenoj zvezdi ne bi ni bio potreban golman! Povreda Nikole Vasiljevića uticala je na čelnike sa stadiona Rajko Mitić da ponude novu saradnju iskusnom čuvaru mreže.

Pristao je, iako je vjerovatno znao da će ponovo biti u Borjanovoj sjenci. Nagrada za to strpljenje stigla je tek godinu i neki mjesec kasnije, na način koji niko nije želio.

Ali je Pop bio spreman da ''popuni'' Borjanove rukavice!

Sleva: Aleksandar Stanković, Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević i trener golmana Dušan Gašić
Izvor: MN PRESS

Čovek koji je braneći za Voždovac ''na Krovu'' zaustavio Zvezdin put ka tituli ovog puta je njen heroj. Tada je zaustavio četu Miodraga Božovića, koji je na kraju sezone napustio klub i pomogao Partizanu da prekine dominaciju crveno-bijelih. I sam je jednom prilikom rekao da ga je Milijaš upitao ''Jel si morao tako da braniš?'', ali popuštanja nije bilo.

Tog 6. maja 2017. godine bio je omražen među navijačima crveno-bijelih, a četiri i po godine kasnije situacija je drugačija.

Navijačima Crvene zvezde koji su ga i nakon tri godine u klubu i dalje više pamte po ''otetoj tituli'' nego po mandatu među stativama aktuelnog šampiona Srbije dao je argumente u priči da bi možda mogao da bude i prvi golman tima. Jednu malu i simboličnu nagradu za vjernost već je dobio kada mu je na ruku stavljena kapitenska traka, prethodne sezone u Inđiji - nakon 24 meča za tri godine!

Nekadašnji golman Čukaričkog, Vojvodine, Napretka, Voždovca i norveškog Bodo Glimta sačekao je dovoljno da pokaže svoju životnu formu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC