• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

El pasiljo za Real, ali i za Krkića

Počasna straža, špalir, ili kako ga u Španiji zovu - El pasillo - čeka fudbalere Real Madrida u sredu od 22 časa na stadionu Santjago Bernabeu.

 El pasiljo za Real, ali i za Krkića Izvor: MONDO

Veliki derbi okršaj sa Barselonom, koji je u nekim varijantama mogao da odlučuje o tituli, pretvoriće se u formalnost, egzibiciju i slavlje za oko 75.000 Realovih tifoza.

Verovatno najslađe biće na samom početku, jer će popularni "kraljevi" istrčati na teren uz aplauze fudbalera Barse. U španskom fudbalu je običaj da protivnik na taj način oda priznanje timu koji igra prvu utakmicu posle osvajanja nekog trofeja, bilo da je domaći ili internacionalni. To će biti ispoštovano i ovog puta.

Poslednji El pasiljo igračima Reala su priredile kolege iz Espanjola u sezoni 1998/99. Posebno je zanimljivo da je aktuelni strateg Reala Bernd Šuster, pred kraj sezone 1987/88, iz špalira aplaudirao upravo Madriđanima! To mu je bila poslednja od osam sezona u dresu Barselone, pre nego što je prešao na Santjago Bernabeu i tamo ostao tri godine.

Priče o netrpeljivosti Reala, odnosno Madrida i Barselone, ispredaju se među ljubiteljima fudbala širom sveta. Međutim, stvari nisu baš tako crno-bele.

Najbolji dokaz bio je doček fudbalerima Barse u utorak. Na aerodromu Barahas bilo je prisutno više stotina ljudi koji su hteli samo da izbliza vide Mesija, Anrija i ostale, a pravi šou program čekao je Katalonce ispred hotela u kojem su odseli.

Velika grupa devojčica vrištanjem je dočekala talentovanog napadača Barselone Bojana Krkića i bilo je potrebno jako policijsko obezbeđenje da bi ih sprečilo da probiju zaštitnu ogradu. Mlade dame, koje su učinile da se sedamnaestogodišnji Krkić oseća kao član Bitlsa u najboljim danima, sve su došle ispred hotela u crvenim majicama sa fotografijom španskog Srbina na grudima!

Što se tiče same utakmice, biće zanimljivo videti kako se na prvotimce Reala odrazilo slavlje, koje je u Madridu trajalo od utakmice protiv Osasune, u nedelju uveče, pa sve do utorka ujutru. Prvu noć slavilo se na trgu Sibeles, a naredne noći kompletna ekipa i stručni štab bili su u ekskluzivnoj diskoteci Buda del Mar.

Real je, inače, prvi put posle 18 godina uspeo da osvoji Primeru dva puta zaredom. Sportski dnevnik "Marka" u utorak je tome posvetio specijalni dodatak na 40 strana, dok je od 64 strane regularnog izdanja trijumfu "kraljeva" bilo posvećeno 20.

Za domaćina zbog suspenzije neće igrati Fabio Kanavaro, a sve ostalo je stvar Šusterovog izbora.

Na drugoj strani, odlazeći trener Barse Frank Rajkard zbog suspenzija i povreda ne može da računa na Etoa, Deka, Ronaldinja, Milita, Inijestu i Olegera. Ipak, samopouzdanje je sigurno na visokom nivou posle nedeljnih 6:0 protiv Valensije.

Ulaznice za El klasiko koštale su od 60 do 200 evra (za "sociose" nešto jeftinije), ali su odavno rasprodate i sada se na crnom tržištu mogu kupiti za 300-350 evra.

REAL: Kasiljas - Serhio Ramos, Pepe, Hajnce, Marselo - Gago - Snajder, Guti, Roben - Raul, Iguain.

BARSELONA: Valdez - Zambrota, Pujol, Markez, Abidal - Čavi, Jaja Ture, Guđonsen - Anri, Mesi, Krkić.

(izveštač MONDA iz Madrida Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC