• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Robi je trener, hvala i Karadžiću

FSS će u narednim danima obaviti vanredni upis Roberta Prosinečkog u trenersku školu što će biti dovoljno da može kao prvi trener Crvene zvezde.

 Lukić: Robi je trener, hvala i Karadžiću Izvor: MONDO

U zvaničnoj izjavi objavljenoj na sajtu Crvene zvezde se navodi:

"Imam veliku čast i zadovoljstvo da saopštim javnosti da je pronađeno rješenje na osnovu koga će trener Crvene zvezde Robert Prosinečki moći da vodi naš klub na zvaničnim domaćim i međunarodnim utakmicama.

Želim da istaknem da su sve vrijeme na rješavanju ovog problema zajedno sa Crvenom zvezdom radili UEFA, Fudbalski savez Srbije, srpska trenerska organizacija i Nogometni savez Hrvatske. Svi oni su dali veliki doprinos da Robi može da počne svoju samostalnu trenersku karijeru. Još jednom se pokazalo da je Prosinečki velika evropska fudbalska zvijezda. Njegovim dolaskom u naš fudbal svi smo dobili mnogo. Crvena zvezda najviše, ali i svi ostali. Posebno želim da istaknem korektnost Fudbalskog saveza Srbije, konkretno predsjednika Tomislava Karadžića i generalnog sekretara Zorana Lakovića. Uvijek ću pohvaliti domaću fudbalsku organizaciju kada radi u korist fudbala kao što nemam problem da se suprostavim potezima koje smatram nekorektnim. Saradnja oko Prosinečkog je model kako ubuduće mogu zajedno da rade Crvena zvezda i Fudbalski savez za dobrobit našeg fudbala i sporta uopšte.

Kada smo u decembru potpisali ugovor sa Prosinečkim znali smo tačno put koji treba da pređemo do trenutka kada će moći samostalno da vodi tim kao i da će sve biti u redu do početka prvenstva. Zato je naš jedini komentar na kritike bio "da će Prosinečki voditi na prvoj utakmici proljećnog prvenstva svoj tim". Nismo željeli da odgovaramo na podsmijavanja, kojih je najviše bilo u jednom dnevnom listu, na kolumne o tome kako Robi može da bude samo skupljač lopti... Nadam se da se danas stide svega što su napisali. Želim da istaknem da je većina medija, svjesna Robijeve veličine, veoma korektno podržavala ideju da se pronađe rješenje i pratila ovaj proces. Hvala im na tome.

Na kraju, najzadovoljniji mogu da budu zvezdini fudbaleri koji imaju tu čast da ih trenera jedan od najvećih igrača evropskog fudbala kao i naši vjerni navijači koji su pokazali koliko vjeruju u Prosinečkog i svoju Zvezdu kada je njih preko dvadeset hiljada došlo na prijateljsku utakmicu sa Borcem iz Banjaluke", završio je Vladan Lukić.

Robert Prosinečki će prvi put voditi Crvenu zvezdu kao trener na zvaničnoj utakmici sljedećeg vikenda u prvom kolu proljećnog dijela domaćeg prvenstva protiv Smedereva na "Marakani".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC