• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukićević: "Petarda" u Zagrebu mrlja karijere

Trener Zete i nekadašnji "vezista" Partizana priznaje da ga boli neiskorišćen penal na meču kvalifikacija za Ligu šampiona 1997/98 protiv Kroacije.

 Vukićević: "Petarda" u Zagrebu mrlja karijere Izvor: MONDO

Poraz od 5:0 u revanš susretu sa zagrebačkom Kroacijom (Dinamom) sigurno je jedan od događaja koje bi navijači Partizana najradije izbrisali iz klupske istorije.

Mada je prošla skoro jedna i po decenija, debakl na Maksimiru još boli, posebno one koji su bili njegovi neposredni učesnici.

Jedan od njih je aktuelni trener Zete iz Golubovaca, Dejan Vukićević. Tada fudbaler sredine terena, imao je šansu da sa "bijele tačke" smanji na 3:1, što bi uz 1:0 za Partizan iz prve utakmice dalo nadu u prolaz...

"Bilo je i pobjeda i poraza, ali taj u Zagrebu ću uvijek pamtiti. Bio je to težak udarac za nas. Mislim da mi je to jedina mrlja u karijeri, a promašen penal najteži trenutak", rekao je Vukićević za dnevni list "Sport".

Reprezentativni golman Hrvatske Dražen Ladić zaustavio je prvi Vukićevićev šut, a potom i odbitak. Poslije toga Partizan više nije imao snage za borbu i Kroacija je sa još dva pogotka potvrdila da je u tom trenutku bio znatno kvalitetniji tim.

"Mi smo tog ljeta ostali bez nekoliko važnih igrača, dok je za Kroaciju to bilo više od utakmice, zbog svih političkih i ratnih događaja", prisjeća se Vukićević.

Fudbaler kojeg je tadašnji trener Ljubiša Tumbaković izuzetno cijenio - mada, kao i u slučaju Gorana Obradovića, mnogima nije bilo jasno zbog čega - ostao je u kontaktu sa učiteljem.

"Tumbaković je bio stručnjak sa kojim je bilo milina raditi. I danas ga pitam za savjet, podijelimo mišljenja. Čovjek je koji zna da napravi ekstra atmosferu i od kojeg može mnogo da se nauči. Kada sam počinjao trenersku karijeru, on mi je nekako bio vodilja", priznao je Dejan Vukićević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC