• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veležu mostarski, Želji sarajevski derbi

Velež sa Odovićem na klupi dobio mostarski derbi, Čelik nakon preokreata došao do sva tri boda protiv Sarajeva. Željo ubjedljivo savladao Olimpik.

 Veležu mostarski, Želji sarajevski derbi Izvor: MONDO

Milomir Odović debitovao je pobjedom na klupi Veleža, i to ne bilo kakvom, već pobjedom u velikom gradskom derbiju! U 16. okršaju dva mostarska rivala Velež je u subotu slavio protiv Zrinjskog rezultatom 1:0 i došao do važnih bodova u borbi za opstanak.

“Rođeni” su tako došli do pete pobjede u sezoni i bar nakratko pobjegli sa dna tabele izjednačivši se upravo sa Zrinjskim, a tri velika boda donio mu je Velagić golom u 57. minutu.

Fudbaler Veleža iskoristio je grešku gostujuće odbrane i udarcem sa sedam metara bez problema matirao Hadžića za pobjedu u mostarskom derbiju.

Osim mostarskog odigran je i jedan sarajevski derbi, doduše ne onaj između Željezničara i Sarajeva već između Željezničara i Olimpika.

Slavio je Željo i to vrlo lako i ubjedljivo 3:0. Mrežu gostiju načeo je Zeba sa bijele tačke u 17. minutu, na 2:0 povisio je Višća u 33., a tačku na i stavio je Bešlija u drugom poluvremenu.

Za dobru atmosferu pobrinuli su se navijači Željezničara popularni Manijaci koji su u velikom broju pružali podršku svojim ljubimcima i piredili lijepu bakljadu.

Zanimljiv duel viđen je na Bilinom polju u Zenici gdje je Čelik do pobjede nad Sarajevom 2:1 došao nakon preokreta.

A koban za njihovu odbranu u prvom poluvremenu bio je Emir Obuća, igrač koji je tokom zime crno-crveni dres Čelika zamijenio za bordo dres.

U 20. minutu njegov šut u dalji gol sa ivice kaznenog prostora bio je neobranjiv za golmana Bilobrka, pa je na semaforu stajalo 0:1.

Bio je to znak za ofanzivu domaćih fudbalera, koja im se nakon nekoliko neiskorištenih prilika Džafića i Adilovića isplatila krajem prvog poluvremena. Hadžić je ubacio za Adilovića koji je ovog puta bio precizan – 1:1.

Potpuni preokret djelo je mladog Aldina Šišića koji je u 64. minutu odličnim udarcem sa dvadesetak metara zatresao mrežu na radost domaćih navijača. Zasluge za preokret pripadaju i treneru Čelika Abdulahu ibrakoviću koji je pružio priliku Šišiću umjesto Adina Džafića.

Ovim trijumfom Čelik se učvrstio na sredini tabele, dok je Sarajevo ostalo na 28 osvojenih bodova i poziciji broj tri.

Zvijezda nosi iz Travnika jedan bod ali mogla je i više. Ekipa iz Gradačca vodila je 2:0 golovima Nikića i Ristića na početku prvog dijela ali je poklekla u finišu.

U samo šest minuta od 72. do 78. fudbaleri Zvijezde primili su dva gola, pa se na kraju moraju zadovoljiti remijem 2:2. Golove za Travnik postigli su Rekić i Popović.

Mečevi Sloboda-Slavija i Drina-Budućnost odgođeni su jer redarske službe u Tuzli i Zvorniku nisu uspjele očistiti snijeg i obezbijediti uslove za igru. Kako je saopšteno iz FSBiH, ove utakmice trebali bi se igrati u nedjelju, kada će biit odigran i drbi 16. kola između Širokog Brijega i Borca.

Parovi i rezultati 16. kola:

Velež – Zrinjski 1:0
Čelik – Sarajevo 2:1
Leotar – Rudar 0:0
Travnik – Zvijezda 2:2
Željezničar – Olimpik 2:0

Odgođeno:
Drina- Budućnost
Sloboda - Slavija

Nedjelja:

Široki Brijeg – Borac

Tabela: Borac (-1) 33, Željezničar 31, Sarajevo 28, Široki B. (-1) 25, Travnik 23, Čelik (22), Slavija (-1) 22, Sloboda (-1) 21, Olimpik 21, Leotar 21, Zvijezda 20, Budućnost (-1) 17, Zrinjski 16, Velež 16, Drina (-1) 14 bodova

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC