• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksiju Superkup Japana i stadion

Nagoja Grampus Ejt, koju predvodi Dragan Stojković, boljim izvođenjem jedanaesteraca stigla do titule u Superkupu. Gazde obećale stadion sa njegovim imenom.

 Piksiju Superkup Japana i stadion Izvor: MONDO

Dragan Stojković i njegov pomoćnik Boško Đurovski nastavljaju vladavinu u Japanu. Poslije šampionske titule, Nagoja Grampus Ejt je osvojila i Superkup, pobjedom sa bijele tačke nad Kašimom - 3:1 (1:1).

"Sjajna uvertira u novu sezonu i značajna pobeda nad trostrukim uzastopnim prvakom Japana. Oduzeli smo im titulu, sada smo im uzeli i Superkup, pa s velikim optimizmom očekujemo nastavak sezone. A već 1. marta na redu je put u Kinu i start u Ligi šampiona Azije. Ne krijem da nam je cilj da osvojimo i taj trofej", sa zadovljstvom je za "Novosti" ispričao Piksi.

Stojković kaže da je pred 45.000 gledalaca u Jokahomi odlučio penal "rulet", čime je pobjeda slađa.

"Bio je to istinski spektakl. Odlučivali su penali, a junak je postao naš golman Narazaki, koji je odbranio tri šuta. Mogli smo sve da riješimo i u regularnom toku, ali slatko je i ovako, jer smo trofej zaista zaslužili. Zaista sam bio smiren, nije bilo prevelikih emocija. Valjda kada nešto zaslužiš, to ti se i vrati".

Piksi je tako stigao do drugog trofeja u Superkupu.

"Prvi sam osvojio kao igrač. Te 1996. godine na klupi je sjedio Arsen Venger, a mi smo slavili kao pobjednici Kupa. Eto, sada sam i kao trener došao do trofeja i idem dalje, ne mislim da se zaustavim", ističe Nišlija za koga je Venger nedavno izjavio da bi bio njegov pravi nasljednik na klupi Arsenala.

Stojković je sa ponosom istakao da je odmah poslije uspjeha dobio čestitke bivših saigrača.

"Prva mi je čestitala supruga Snežana, koja je u Parizu. A zatim su se javili Robert Prosinečki, Dejo Savićević, mali Dika Stojanović. Prija to, prijatelji nikada ne zaboravljaju...", pohvalio se Piksi.

Gazdama Nagoje Grampus Ejta ostaje da ispune obećanje i izgrade stadion koji će nositi Piksijevo ime. Oni su izjavili da će to učiniti ako Piksi stigne do titule. Navodno lokacija za izgradnju stadiona već je pronađena.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC