• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bez kalkulacija na pobjedu na 'Grbavici'": Ivković i Musemić složni pred derbi osmine finala Kupa BiH

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Treneri Željezničara i Tuzle sitija, Tomislav Ivković i Husref Musemić neće kalkulisati u srijedu u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine već će sa najjačim timovima probati da ostvare prolaz u narednu rundu.

 Željezničar - Tuzla siti, izjave Husref Musemić, Tomislav Ivković Izvor: fkzeljeznicar.ba - Armin Herić

Fudbaleri Željezničara u susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u srijedu na "Grbavici" dočekuju ekipu Tuzle sitija.

Biće ovo drugi meč između ova dva protivnika u deset dana, a Željezničar je u prethodnom, takođe u Sarajevu slavio sa 2:1.

U sutrašnji meč plavi ulaze nakon poraza od Posušja, koji je trener Tomislav Ivković, kako je rekao i očekivao zbog pada koncentracije.

"Svaki poraz poremeti, ali moram priznati da mene nije. Očekivao sam poraz... Ne poraz, nego pad koncentracije i upozoravao sam da je prevelika doza samopouzdanja nekada smrtonosna. To se i desilo", izjavio je Ivković i dodao da će protiv Tuzle na teren istračiti isti igrači kao prije tri dana na Mokrom Docu kako bi dobili priliku da se iskupe za poraz.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Kada je u pitanju sutrašnji protivnik Ivković je naglasio da se radi o ekipi "koja ima puno kvaliteta i sjajne pojedince", a da se njegovi igrači moraju spremiti na isti način kao za prvenstveni meč.

"Niko neće kalkulisati, igramo na pobjedu jer nas samo ona vodi dalje. Kada igraš na pobjedu, onda moraš biti pametan i inteligentan, jer moraš znati način na koji ćeš doći do toga", dodao je trener Željezničara.

Njegov kolega sa klupe tuzlanskog tima Husref Musemić nada se da njegova ekipa može odigrati bolje nego u prethodnom duelu na "Grbavici" i da će doći do pobjede.

"Nismo bili miljenici sreće kada je žrijeb u pitanju. Ponovo igramo na 'Grbavici' nakon nekoliko dana kada smo izgubili, što ne znači da ne možemo odigrati bolje i da popravimo neke stvari. Normalno da i mi i Željezničar imamo ambicije da idemo dalje, a vidjećemo ko će biti sretniji", rekao je Musemić.

Izvor: FENA/Haris Dedović

Prema njegovim riječima, očekuje korektnu utakmicu kao što je bila i u prvenstvu.

"Imaćemo sve uslove za igru, misleći na teren i stadion koji je pravi fudbalski i svaki igrač bi poželio da igra na takvom stadionu", dodao je trener Tuzle sitija, a prenijela "Fena".

KUP BiH, OSMINA FINALA

Sloboda - Zrinjski (14.00)
Leotar - Borac (14.30)
Omarska - Igman (14.30)
Radnik Bijeljina - Široki Brijeg (14.30)
Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje - Velež (14.30)
Zvijezda Gradačac - Posušje (14.30)
Željezničar - Tuzla siti (17.30)
Sarajevo - Ljubić Prnjavor (17.30)

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC