• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Čelsi dobio rat!

"Plavci" napravili preokret protiv Mančester junajteda 2:1 (0:1). Nemanja Vidić dobio crveni karton u 92. minutu.

 PREMIJER: Čelsi dobio rat! Izvor: MONDO

Šampion je dobio rat protiv lidera! U areni Stamford bridža bukvalno se vodio fudbalski rat u kome je Čelsi pobijedio Mančester junajted - 2:1 (0:1).

I jedni i drugi su željeli cijeli plijen. "Crveni đavoli" su imali plan da poslije osam godina "pokore" Stamford i činilo se da će uspjeti poslije bolje igre u prvom poluvremenu i vođstva koje im je u 29. minutu donio Vejn Runi.

Međutim, Čelsi je htio da pokaže ko je šampion i da nije tako loš kako govori položaj na tabeli. I uspio je. David Luiz u 54. minutu i Frenk Lampard u 78. iz penala donijeli su preokret i istom rivalu nanijeli treći uzastopni premijerligaški poraz.

Tim Karla Anćelotija nije vratio nadu da će se uključiti u borbu za tron, jer za Junajtedom zaostaje 12 bodova, ali je svakako šampionsku trku učinio zanimljivijom i značajno podgrijao nade "tobdžija"...

Kako je samo prštalo na Stamford bridžu u utorak uveče u meču koji je trebalo da se igra još 19. decembra, ali nije zbog velikih snježnih nanosa. Ma, prštalo je na sve strane.

Zapanjujuće je kako je moguće da dve ekipe drže tako jak ritam igre svih 90 minuta. Ali, igrači klubova koji vladaju engleskim fudbalom već šest godina su pokazali da je moguće ne spuštati papučicu sa gasa. Varnica je bilo na sve strane, čak i nesportskih poteza, niskih udaraca... Sve je to dio velike predstave kakva duel između Čelsija i Mančester junajteda jeste.

Jedan od dvojice srpskih učesnika derbija nije dočekao kraj meča na terenu. U 92. minutu kapiten Junajteda, Nemanja Vidić, je vukao i vukao Ramireza, pa mu je sudija Etkinson pokazao drugi žuti karton.

Od starta se igralo obostrano žestoko. Međutim, nije mnogo trebalo "crvenim đavolima" da zagospodare terenom. Mora se priznati, bili su bolji u prvom poluvremenu što su materijalizovali u 29. minutu.

Vejn Runi se namjestio na 20-ak metara od gola Petera Čeha i snažnim, prizemnim udarcam pogodio tik uz stativu. Tako je prvi put poslije tri godine dao gol, a da se nalazio van kaznenog prostora - 0:1.

Ipak, "plavci" su u drugo poluvrijeme ušli odlučni da izbjegnu poraz. To im se isplatilo već u 54. minutu. Uslijedio je centaršut, Branislav Ivanović je glavom prebacio loptu, koju je na "dropku" dočekao David Luiz i, prije nego što je Patris Evra uspio da ga blokira, tukao i zatresao mrežu - 1:1.

Konačan rezultat postavio je Frenk Lampard iz penala u 78. minutu. "Rezervista" Juri Žirkov je Krisu Smolingu probacio loptu kroz noge i nastavio put, a kada je došlo do kontakta, Rus je pao. Etkinson je pokazao na bijelu tačku - 2:1.

Mogao je Žirkov kasnije da povisi i na 3:1, ali je lopta zakačila Vidića, udarila u stativu i otišla u konrner.

Bilo je šansi i prije toga na obje strane. Mogao je i Ivanović da se upiše u strijelce u 40. minutu poslije "slobodnjaka" Lamparda. Van der Sar je odbio loptu, Srbin je pokušao da je ugura u gol, ali su ga sprečili holandski golman i saigrač i saigrač iz reprezentacije.

ČELSI: Čeh - Ivanović, Luiz (od 81. Bosingva), Teri, Kol - Ramirez, Esijen, Lampard, Maluda (od 71. Žirkov) - Anelka (od 61. Drogba), Tores.

MANČESTER JUNAJTED: Van der Sar - O'Sej, Vidić, Smoling, Evra (od 81. Fabio) - Flečer, Kerik, Skols (od 70. Gigs) - Nani, Runi, Ćićarito (od 70. Berbatov).

TABELA

1. Mančester j. (28) 60
2. Arsenal (27) 56
3. Mančester s. (28) 50
4. Čelsi (27) 48
5. Totenhem (27) 47
6. Liverpul (28) 39
7. Bolton (28) 37
8. Sanderlend (28) 37
9. Njukasl (28) 36
10. Stouk (28) 34
11. Everton (27) 33
12. Aston Vila (28) 33
13. Blekburn (28) 32
14. Blekpul (28) 32
15. Fulam (28) 32
16. Birmingem (26) 30
17. VBA (28) 29
18. Vulvs (28) 28
19. Vest Hem (28) 28
20. Vigan (28) 27

* U zagradama je naveden broj odigranih utakmica.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC