• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Njemačkoj - sedmorica ispali iz reprezentacije: Korona uništila nacionalni tim i trening Bajerna!

Autor Dušan Ninković

Veliki problem za Nijemce, ali srećom imaju lake protivnike u posljednje dvije runde.

 korona u reprezentaciji njemačke i bajernu Izvor: Profimedia

Reprezentaciju Njemačke očekuju dva laka meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali su i pored toga u kampu nacionalnog tima upaljeni alarmi. Velike probleme napravio je korona virus, pa je nekoliko dana pred utakmice sa Lihtenštajnom i Jermenijom čak sedam fudbalera otpalo sa spiska.

Najveći dio njih zbog stamenog štopera Bajerna Niklasa Zilea (26) koji je jutros dobio pozitivan test na koronu. On je sa sobom u karantin povukao igrače koji su mu bili bliski kontakti, a dvojica momaka ne mogu zbog povreda da nastupe za Nijemce.

Uz Niklasa Zilea, iz nacionalnog tima su ispala još šestorica igrača. Zbog bliskog kontakta sa njim na naredna dva meča neće nastupiti Džošua Kimih, Džamal Musijala, Serž Gnabri i Karim Adejemi. Oni su bili u grupi od devet igrača koji su zajedno putovali na okupljanje reprezentacije, ali su samo njih četvorica potvrđeni kao bliski kontakti snažnog defanzivca.

Pored njih, zbog povreda ne mogu da pomognu timu Niko Šloterbek i Florijan Virc, pa je reprezentacija na mukama. Umjesto odsutnih fudbalera pozive su dobili Džonatan Tah, Ridl Baku, Masimilijan Arnold i Kevin Foland.

Ipak, ovdje nije kraj problemima.

Iako je nekoliko fudbalera Bajerna dobilo slobodno u nacionalnom timu, oni ne mogu da se vrate na treninge. Niklas Zile je vakcinisan i bez ikakvih simptoma, ali ne može da trenira sa saigračima ni u reprezentaciji ni u klubu, pa je tako sada na mukama stručni štab Bajerna.

Oni su na današnjem treningu imali samo šest igrača spremnih za rad, od kojih su dvojica golmani. Korentin Toliso, Mark Roka, Omar Ričards i Mikael Kuizans uz čuvare mreže Svena Ulrajha i Kristijana Fruktla bili su jedini igrači na današnjem treningu Julijana Nagelsmana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC