• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejo: Robi zna, ali Zvezda nema kvalitet

Predsjednik FS CG govorio o stanju u Crvenoj zvezdi, regionalnoj ligi, Piksiju, Mihajloviću...

 Dejo: Robi zna, ali Zvezda nema kvalitet Izvor: MONDO

Prvi čovjek crnogorskog fudbala Dejan Savićević posjetio je srpsku "Kuću fudbala" i bio oduševljen viđenim. Objekte u Pazovi uporedio je sa onima u najmoćnijim evropskim državama.

"Srbija je velika fudbalska sila. Igrači kakvi su Vidić, Stanković i ostali zaslužuju ovakav kutak, da imaju gdje da dođu i osjećaju se kao kod kuće", ocijenio je "Genije" u razgovoru za "Sportnetwork".

Crnoj Gori odlično ide u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Lider je u grupi u kojoj su i Engleska, Švajcarska, Bugarska i Vels. Savićević smatra da ni Srbija nije izgubila šanse da se plasira na evropsku smotru fudbala u Poljskoj i Ukrajini.

"Italija će vjerovatno biti prva u vašoj grupi. Srbija je neplanirano izgubila dosta bodova, pa i one u direktnom duelu sa Italijanima, zbog incidenta, za koji je po meni, najviše kriv organizator, a ne FSS niti FS Italije. Da se razumijemo, policija je imala lošu procjenu", bez dlake na jeziku nastavio je Savićević.

"Za drugo mjesto treba se boriti dokle god postoji nada. Ne vidim razlog zašto se Srbija ne bi kvalifikovala kroz baraž".

Kao i uvijek, sa fudbalskim ljudima iz okruženja, neizostavna je tema regionalna liga.

"Svi potenciraju priču o zajedničkoj ligi, a toliko je tehničkih pitanja na koje niko nema odgovor. Prije svega, mislim na bezbjednost, a zatim i na domaće lige, termine... Na kraju krajeva, nemamo ni stav UEFA povodom toga. Pitanje je i kome odgovarava takva liga. Sigurno je da odgovora 'velikoj četvorci', a šta bi dobili ostali?", pita se nekada slavni fudbaler Zvezde, Milana...

Ima i računicu koja trenutno odgovara crnogorskim klubovima.

"Svake godine od UEFA primimo 800.000 evra samo od učešća u kvalifikacijama za evro kupove. Naši klubovi dosta popune budžet od toga".

"Lično, nisam protiv regionalne lige, ali pitanje je ko bi time dobio, a ko izgubio", završio je Savićević priču o regionalnoj ligi.

Osvrnuo se i na trenerske uspjehe svog savremenika Dragana Stojkovića.

"Piksi je napravio veliki uspjeh. Zna se kakav je bio igrač i šta je uradio u Japanu, a sada je osvojio titulu i Superkup sa Nagojom. On je tamo Bog".

Nalazi opravdanja za rezultate Fiorentine, koji nisu po volji navijača. "Violu" sa klupe predvodi Siniša Mihajlović, još jedan igrač Zvezde iz generacije koja je pokorila Evropu i svijet.

"Miha uvijek ima četvoricu-petoricu povrijeđenih igrača. Pomno pratim italijansku ligu i znam da nije mogao da napravi bolji rezultat".

I za kraj o Zvezdi i Robertu Prosinečkom...

"Želim mu sve najbolje. Biće mu teško, jer Zvezda nema kvalitetnu ekipu za uspjehe koje očekuju navijači i sportska javnost. Treba biti oprezan. Kao što sam rekao, neće moći Robi da šutira i daje golove iako može mnogo da pokaže igračima", zaključio je Dejan Savićević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC