• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je izbjegla pakao - u baražu će prštati: Prvaci Evrope i Ronaldo strepe, a spisak učesnika postaje još OPASNIJI!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Navijači Orlova moći će u martu 2022. da uživaju i bez stresa posmatraju žestoku borbu za odlazak na Svetsko prvenstvo.

 baraž za svjetsko prvenstvo portugal čeka pakao Izvor: Profimedia/Wikipedia/Printscreen

Fudbalska Srbija i dalje slavi uspjeh Orlova u Portugalu i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo! Selekcija Dragana Stojkovića Piksija postala je deveta koja je izborila kartu za Katar 2022, a dan kasnije su to učinile i Engleska i Švajcarska.

I zbog šoka u Sjevernoj Irskoj gdje evropski šampion Italija nije uspjela da odbrani prvo mjesto u grupi, u baražu evropskih kvalifikacija očekuje nas pravi spektakl u martu 2022!

Italijani su odigrali 0:0 u Severnoj Irskoj, što je otvorilo put Švajcarcima da se kvalifikuju za Mundijal, pa će i druga velika selekcija biti u baražu naredne godine, nakon što je prethodno Srbija tamo poslala Portugal.

Evo kako sada stoje stvari pred posljednji dan grupne faze kvalifikacija - čak 12 timova boriće se za tri mjesta na Svjetskom prvenstvu, a među njima su već selekcije poput Portugala, Italije, Rusije, Švedske i Poljske!

Dok Srbija čeka svoj žrijeb za Mundijal, pravi pakao čekaće i "azure" i Portugalce. A tamo bi mogla u jednom scenariju da im se pridruži i Holandija, u zavisnosti od završetka njihove nezgodne kvalifikacione grupe gdje se tri tima bore za mjesto na Mundijalu.

Za sada znamo da će u baražu nosioci biti Portugal, Škotska, Italija i Rusija, a prema trenutnom stanju, to bi mogli da budu i Švedska i Poljska.

Izvor: Profimedia

U baražu su još sigurno Vels, Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija, a čekamo još dva putnika - jedno mjesto će zauzeti Finska ili Ukrajina, a drugo Holandija, Turska ili Norveška.

Stoga je jasno koliko je težak put Srbija izbjegla pobjedom u Portugalu. Na tri mini turnira bi lako moglo da se desi da vidimo okršaj Portugala i Italije u eventualnom finalu za Mundijal, pošto kao nosioci ranije ne mogu da se sastanu. U takvom scenariju bi dva posljednja prvaka Evrope morala da odlučuju o jednoj karti za Svjetsko prvenstvo.

Ne treba zaboraviti da je Italija već propustila Mundijal 2018. u Rusiji, a da su 2010. i 2014. ispadali u grupnoj fazi takmičenja. Sa druge strane, Kristijano Ronaldo juri svoje peto Svjetsko prvenstvo, ali zbog pobjede Srbije u Lisabonu, to je sada u magli...

Žrijeb za ove baraž mečeve biće 26. novembra, a mečevi će se igrati u martu 2022. godine. Portugalci i Italijani će strijepiti do samog kraja!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC