• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan kada će Pirej cijeli biti crveni i bijeli

Gosti iz Atine, uz domaćine iz Crvene zvezde, promovisali su prijateljski meč Olimpijakos - Crvena zvezda, 24. marta, na stadionu "Karaiskakis".

 Dan kada će Pirej cijeli biti crveni i bijeli Izvor: MONDO

U četvrtak, 24. marta ove godine, sve na stadionu "Karaiskakis" u Pireju biće crveno i bijelo.

U prijateljskoj i bratskoj utakmici sastaće se Olimpijakos i Crvena zvezda. Predstanici dva slavna i najtrofejnija kluba Grčke i Srbije tim povodom prisustvovali su pres konferenciji koja je u subotu, 5. marta, održana u Medija centru Stadiona Crvene zvezde.

Riječ su imali predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić, tehnički savjetnik u timu Olimpijakosa i direktor Omladinske škole Darko Kovačević i potpredsjednik Sportskog društva Olimpijakos Nikos Karahalios.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo da pozdravim naše prijatelje, ljude koji predstavljaju klub sa kojim Crvena zvezda ima najbolje odnose. Zvezda ima mnogo prijatelja, ali ovaj odnos Crvene zvezde i Olimpijakosa je stvarno poseban. Sigurno da sportska saradnja može da donese mnogo i Olimpijakosu i Crvenoj zvezdi", rekao je Lukić i dodao:



"Povod za današnju konferenciju je utakmica koju ćemo odigrati 24. marta u Atini, i o njoj će više pričati naši gosti, ali ja hoću da kažem da Crvena zvezda ima namjeru da sa svojim prijateljima nešto slično organizuje i u Beogradu. Dogovorili smo se da ovih dana to bude Atina, pošto su i vremenski uslovi takvi, i da prva akcija u ovom smjeru bude održana u Atini. Nadam se da će uživati na utakmici sa Smederevom i u našoj pobjedi".

Darko Kovačević, bivši centarfor crveno-bijelih i reprezentacije Jugoslavije, istakao je da ga za oba kluba vežu velike emocije i da se nada još čvršćim vezama Olimpijakosa i Crvene zvezde.

"Drago mi je da sam se poslije dužeg vremena vratio, ja imam dvije kuće, a to su Olimpijakos i Crvena zvezda. Jako mi je drago da učestvujem u ovoj humanitarnoj utakmici, i kao što je predsjednik Lukić rekao, dobro se znaju odnosi Crvene zvezde i Olimpijakosa. Zna se da su to bratski klubovi i da je odnos perfektan. Očekujem da grčki navijači popune stadion, da dođu da odgledaju tu utakmicu, jer zna se da su humanitaran narod i da uvijek pomažu kada imaju priliku", rekao je Kovačević.



Potpredsjednik SD Olimpijakos Nikos Karahalios je iscrpno govorio o saradnji dva kluba i predstojećem meču.

"Vjerovatno se pitate zašto Olimpijakos i Crvena zvezda započinju akciju 'Olimpijakos 2020', ali kada smo počinjali akciju i pitali naše navijače, to ustvari nije bilo pitanje, nego se podrazumijevalo", počeo je Karahalios i dodao:

"Dva kluba imaju više od jedne zajedničke stvari. Ako počnem samo od istorije, jasno je da se radi o dva kluba koji imaju veliku istoriju, i koji su najtrofejniji u svojim zemljama. Jedan dio te istorije možete da vidite i ovdje, ona je oličena kroz Darka Kovačevića i Predraga Đorđevića, legendarnog kapitena Olimpijakosa koji je većinu ovih trofeja lično podigao. Nije slučajno što se radi o ta dva igrača, jer oni su igrali i za Crvenu zvezdu i za srpski nacionalni tim, što znači da su trenirani da budu pobjednici".



Karahalios je istakao da nisu samo klubovi u bliskim odnosima, već i navijačke grupe.

"Osim ovog fudbalskog detalja, činjenica je da naši navijači nose titule najboljih. 'Gate 7' je navijačko udruženje koje je najbolje u Grčkoj i imaju isti status kao 'Delije sever' u Srbiji, najbrojniji i najorganizovaniji. Upravo je inicijativa krenula od navijača. Oni su zahtijevali da prva utakmica u seriji bude protiv Crvene zvezde".

Karahalios je govorio i o evropskim istorijama dva kluba.

"Imamo i sličnu evropsku istoriju. Crvena zvezda je vlasnik titule evropskog šampiona, što je uspjeh koji je jedinstven za prostore Balkana i za ovaj dio Evrope. Olimpijakos se trudi da se uporedi sa tim uspjehom Crvene zvezde stalnim učestvovanjem u Ligi šampiona, to je naš cilj, i ispunjavamo ga iz sezone u sezonu, i nadam se da ćemo sljedeće sezone zajedno učestvovati u njoj, oba naša kluba".



Potpredsjednik Sportskog društva iz Atine je otkrio i kako će izgledati buduća saradnja Crvene zvezde i Olimpijakosa.

"Razlog našeg sastanka je budućnost, pa ćemo govoriti malo više o tome. Naša zemlja, Grčka, je kao što znate u finansijskoj krizi, ali mi znamo jednu stvar, da kao što su klubovi zajedno, tako su i naše države zajedno u teškim i dobrim vremenima", istakao je i dodao:



"Prvi od koga tražiš pomoć je tvoja porodica, zato je Olimpijakos i došao odnosno i napravio saradnju sa Crvenom zvezdom. Imamo i klubove za vaterpolo, odbojku, rvanje, boks, mačevanje, slično kao i Crvena zvezda. Oni imaju problema, oni su u teškoj situaciji i zato se trudimo da im pomognemo. Ova akcija tome i služi, da se prikupe sredstva koja će biti usmjerena ka manjim klubovima Olimpijakosa. Olimpijakos želi da i dalje stvara i piše istoriju, a za to je potrebno stvarati 'crvene' šampione. Poenta i ovog viđanja i uspjeha akcije leži u onome što je najjače, a to su navijači", zaključio je Karahalios.

Ulaznice za utakmicu koštaju deset, 15 i 20 evra. Predstavnici Olimpijakosa su najavili da će organizovane grupe navijača iz Srbije dobiti još bolju cijenu karata, a da će i na dan utakmice biti karata u prodaji kako bi svi navijači Crvene zvezde koji krenu ka Atini imali kartu za utakmicu.

(MONDO, foto: MN Press, FoNet, crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC