• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL u brojkama: Po blatu i nije loše

U prvom kolu nastavka srpskog šampionata postignuto 19 golova. Tereni, uglavnom, kao oranice. Tejgo je princ!

 JSL u brojkama: Po blatu i nije loše Izvor: MONDO

Kako smo se nadali, dobro smo se udali, kaže stara narodna izreka.

Poslije duge, duge pauze, konačno je nastavljena Jelen Superliga Srbije, a prvi mečevi pokazali su da su se fudbaleri uželjeli "pikanja" fuce, borbenost je bila glavna odlika gotovo svih timova, bilo je lijepih poteza i golova.

U prvom kolu proljećnog dijela sezone, odnosno 16. kolu takmičenja postignuto je 19 golova. Vrlo dobar učinak s obzirom na to na kakvim se terenima igralo i u kakvim uslovima.

Novi fudbaler Partizana Prins Tejgo obilježio je ovo kolo, jer je bio dvostruki strijelac u pobjedi Partizana u Inđiji (3:1). U nedeljnim izdanjima sportskih listova, reprezentativac Gane odmah je dobio udarne naslove: "Terminator Tejgo", piše "Sportski žurnal", a u "Sportu": "Tejgo kao Kleo".

"Srećan sam zbog mojih golova, ali oni nisu toliko važni. Mnogo je bitnije to što je ekipa slavila", izjavio je Tejgo.

Mogao je Tejgo da da tri gola da je bio koncetrisaniji u završnici prvog poluvremena, ali je i ovako pokazao da će biti pravo pojačanje za crno-bijele i prava "zamjena" za Klea. Ivica Iliev je golom u Inđiji (pogodio za 2:1) svoj učinak povećao na devet pogodaka i sada je usamljen na vrhu liste strijelaca.

Samo jedna utakmica završena je bez golova, na Karaburmi između BSK-a i Spartaka, ali u kakvim su uslovima igrali momci u plavim i narandžastim dresovima (dok ih nisu ukaljali blatom, dresovi su im se razlikovali), treba im odati priznanje za solidnu i vrlo borbenu predstavu.

Iznenađenje kola priredio je Metalac. OFK Beograd je najavljivao pobjednički pohod na Kragujevac, ali je ekipa iz Gornjeg Milanovca koja je i dalje domaćin na "Čika Dači" pružila odličnu igru i zasluženo slavila 2:0, osvojivši važne bodove u borbi za opstanak.

Hajduk je junački odigrao u Lučanima protiv favorizovane Slobode Sevojno i mogao je čak do tri boda. Jeste da Kuljani ne znaju za pobjedu u posljednjih šest prvenstvenih utakmica (posljednji trijumf nad Crvenom zvezdom 31. oktobra), ali i ovaj bod može da im ulije samopouzdanje u narednim mečevima i grčevitoj borbi za opstanak.

Vojvodina je uspjela da prebrodi gostovanje Jagodini, ekipi koja je na početku prvenstva odnijela bod sa "Karađorđa". Novosađani su nastavili dobru seriju od kraja jeseni - ne znaju za poraz u posljednjiih šest mečeva. Brana Ilić je bio "meč viner", baš kao i prije dvije sezone kada je noseći dres Partizana ušao sa klupe i riješio pitanje pobjednika.

Jagodina, pak, ne zna za pobjedu u posljednja četiri kola.

Rad je još jednom lagano izašao na kraj sa Čukaričkim, ekipom koja je već viđena u nižem rangu. Na početku prvenstva, Rad je deklasirao Čukarički 4:0, a u subotu je na Banovom brdu bilo 3:0. Čukarički je jedina ekipa u Superligi bez pobjede u dosadašnjem toku takmičenja! Podatak za Riplija.

Javor i čačanski Borac odigrali su po tradiciji. Komšije "vole" da na kraju budu svi zadovoljni, pa je tako bilo i sada - 1:1. Samo kao podsjećanje - i u prvom kolu bilo je 1:1.

U ovom kolu dosuđena su dva penala i oba su realizovana. Zoran Kostić je sa "bijele tačke" donio bod Borcu u Ivanjici, a Kadu sva tri Crvenoj zvezdi u meču protiv Smedereva.

Pokazan je samo jedan crveni karton - Nikoli Krčmarevići iz Čukaričkog. To jeste ohrabrujući podatak, s obzirom na to da su uslovi za igru na gotovo svim terenima bili vrlo teški i u takvim situacijama teže je kontrolisati startove i ulazi se jače i žustrije u duele. Ipak, fer i sportsko ponašanje je prevladalo.

Lista strijelaca: Iliev (Partizan) 9, Kleo***(Partizan) 8, Radosav Petrović (Partizan) i Giorgi Merebašvili (Vojvodina) po 7...

(P. V. - MONDO/foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC