• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dao preko 100 golova i prijeti Partizanu: Stanojević upozorava na golgetera Flore - Nije igrao u Beogradu, a opasan je!

Autor Haris Krhalić

Crno-bijele u četvrtak očekuje meč u Konferencijskoj ligi u kojem bi mogli da obezbijede plasman u nokaut fazu takmičenja.

 konferencijska liga partizan flora aleksandar stanojević izjava Izvor: Profimedia/YouTube/FK Partizan Beograd/Printscreen

Fudbaleri Partizana stigli su u Estoniju, gdje će u četvrtak (16.30) igrati meč 5. kola Konferencijske lige protiv domaće Flore.

Estonski šampion biće ponovo prepreka, a eventualna pobjeda značila bi i definitivan plasman crno-bijelih u nokaut fazu takmičenja kolo prije kraja jesenjeg dijela nadmetanja.

Ekipa Aleksandra Stanojevića je u prvom meču savladala Floru 2:0 u Beogradu, a sličnom ishodu se trener crno-bijelih nada i u Talinu.

Možda će vas zanimati

"Mislim da će biti potpuno drugačiji meč nego u Beogradu, jer smo igrali kod kuće na drugačiji način. Takođe, mislim da je za nas pobjeda jedini rezultat ukoliko želimo da obezbijedimo proljeće u Evropi. Flora sada igra sa najboljim igračem, napadač Sapinen se vraća, to je velika promjena u odnosu na prvi meč. Mislim da zavisi i kako će teći meč, nadam se da će biti kao u Beogradu. Da ćemo kontrolisati meč sutra", počeo je Stanojević na konferenciji za medije u Talinu.

Mnogo se govori o Raunu Sapinenu, golgeteru Flore (144 pogotka na 244 utakmice), a Stanojević i golman Aleksandar Popović ga stavljaju na "skener".

"On je tipičan napadač, u Beogradu nisu imali klasičnog napadača, više su koristili krila. Sapinen je opasan, postigao je mnogo golova u domaćem prvenstvu i evropskim kvalifikacijama", rekao je Stanojević.

Popović je opisao napadača Flore iz ugla čuvara mreže.

Izvor: YouTube/Printscreen/FK Partizan Beograd

"Mi smo se za njega pripremali i za prošlu utakmicu, gledali smo njegove individualne snimke, ali nije igrao. Pripremamo se kao i za svaku utakmicu. Sapinen je drugačiji tip napadača, ali znamo šta možemo da očekujemo od njega. Dao je preko 100 golova, brz je, napada dubine, dobro se kreće u 16 metara. To je njegovo polje kretanja i ima dobru završnicu, ne komplikuje puno. Igra brzo i brzo završava akcije."

Stanojević upozorava da neće biti lako, ali navodi i da je stručni štab dobro upoznao rivala.

"Normalno, moramo da idemo na pobjedu. Poštujemo Floru, ne možemo da komentarišemo da ćemo sigurno pobijediti. Ovo je evropska utakmica, teško je ovde pobijediti. Upoznali smo ih, gledali smo dosta njihovih utakmica. Ne znamo tačno u kom će sastavu izaći, ali dobro ih poznajemo."

Ovako je to bilo u Beogradu:

Trener crno-bijelih nastavlja da govori o kvalitetima Flore.

"Oni su iskusna ekipa, sa dosta evropskih utakmica u nogama, sa igračima koji igraju u reprezentaciji Estonije. Imaju balans u timu i u svakom timu znaju šta žele. Ne gube glavu u kom god pravcu da utakmica ide, imaju isti način igre, imaju širinu s krilima koja su opasna, imaju iskusnog Vasiljeva...", rekao je Aleksandar Stanojević.

Golman Popović kaže da hladniji vremenski uslovi u Talinu ne bi trebalo da previše uspore "parni valjak", iako čak postoji mogućnost susnježice u četvrtak.

"Da, može da bude težak teren za nas, ali treba da se adaptiramo. Biče isto i za nas i za Floru. Kod nas je takođe hladno, ali je ovdje malo hladnije. Mislim da ćemo se prilagoditi i igrati naš stil igre", zaključio je Aleksandar Popović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC