• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Portugal - Italija dobra vijest za Srbiju: Evo za koga da navijamo u baražu za Mundijal, znači zbog šešira!

Autor Milutin Vujičić

Za koga Srbija navija u baražu za Svjetsko prvenstvo? Bitno im je zbog žrijeba i pozicije u šeširima.

 U-kom-sesiru-za-Svetsko-prvenstvo-ce-biti-Srbija Izvor: MN PRESS

U Cirihu je održan žrijeb baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a divan je osjećaj što je Srbija izbjegla takvu vrstu stresa i direktno se plasirala u Katar, pošto je u pitanju nikad teži put ka Mundijalu.

U igri su samo tri vize, a za njih se bori čak 12 reprezentacija. Podijeljene su na tri staze i to znači da je potrebno da pobijedite u dva meča kako biste otišli u Katar, pa već znamo da će ili Portugal ili Italija gledati Svjetsko prvenstvo kraj televizora, pošto su u projektovanom "finalu" ako prvo pobijede Tursku odnosno Sjevernu Makedoniju.

Za još po jednu vizu se bore i Škotska-Ukrajina/Vels-Austrija, odnosno Rusija-Poljska/Švedska-Češka, a sve utakmice zakazane su za kraj marta, dok je žrijeb za Mundijal već 1. aprila.

Upravo će rezultati baraža znatno uticati i na raspored šešira, a to naravno zanima i reprezentaciju Srbije.

Pošto se tek 13 reprezentacija plasiralo na Mundijal, dakle tek nešto više od trećine svih učesnika, još je teško odrediti u kom će šeširu biti "orlovi", međutim sve su prilike da će biti u trećem. Velike su šanse da će se to dogoditi pošto su trenutno 23. na FIFA rang-listi po kojoj se i inače sada određuju šeširi.

Izvor: YouTube/FIFA TV/Screenshot

Ipak, postoji i teoretska šansa da budu u drugom šeširu, a već ranije smo pisali o tome da je u tom slučaju potrebno da još dodatno napreduju na FIFA listi - ili da se bolje reprezentacije ne plasiraju na Svjetsko prvenstvo.

Od reprezentacija koje su bolje plasirane od Srbije, a koje (još) nisu obezbijedile plasman na Mundijal preostaju: Portugal, Italija, SAD, Meksiko, Kolumbija, Urugvaj, Švedska, Vels, Senegal, Iran i Peru.

Da bi Srbija nekim čudom završila u drugom šeširu za Svjetsko prvenstvo, potrebno je da se čak OSAM selekcija sa prethodnog spiska ne plasira na Mundijal. Odnosno, da maksimalno tri preostale reprezentacije obezbijede "vizu" za Katar 2022. godine.

U ovom trenutku nas zanimaju samo evropske selekcije, pa možemo da kažemo da je već dobra vijest što će samo Portugal ili Italija na Mundijal, ili čak niko od njih, dok su Švedska i Vels dobile komplikovan žrijeb.

Šveđani prvo moraju da pobijede Češku, a potom da budu bolji od Rusije i Poljske, i to će morati da učine na gostujućem terenu, dok će Vels prvo imati zadatak da savlada Austriju na svom terenu, dok bi potom u Kardifu igrali i sa boljim iz vrlo zanimljivog duela Škotske i Ukrajine.

Vidjećemo da li će Srbiji rezultati ići na ruku, ali moraju da motre i na kvalifikacije u Centralnoj i Južnoj Americi, Africi... Mnogo je faktora u igri, ali odlično je što su skoro sigurno izbjegli posljednji šešir.

(MONDO, Milutin Vujičić)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC