• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužili Srbina za prevaru "tešku" 31.000.000 €, on tvrdi da je nevin!

Autor Nikola Lalović

Poznati fudbalski menadžer je u centru skandala koji je iz korena potresao belgijski fudbal.

 fudbalska prevara vijeka optužen srbin Izvor: Profimedia

Velika afera trese belgijski fudbal, a u centru nje je Srbin! U ljeto 2018. godine u operaciji "Čiste ruke" uhapšeni su sudije Bart Fertenten i Sebastijen Delferije, trener Lokerena Peter Mas, trojica čelnih ljudi Beverena, dvojica čelnika Mehelena, hrvatski stručnjak Ivan Leko i mnogi drugi.

Srpski agent Dejan Veljković je prema njegovim tvrdnjama oslobođen svih optužbi, a na teret mu se stavljalo da je učestvovao u nelegalnim radnjama.

"Uhapšen sam i odveden u pritvor zbog stvari sa kojima nisam imao veze. Napadali su me, a ja sam bio nemoćan, nisam smio da komuniciram sa medijima, niti da se branim. Čak je i moja supruga provela u pritvoru 30 dana. Na proljeće 2019. dali su mi deset godina suspenzije, a slučaj nije bio zatvoren, niti su imali dokumenta od belgijskog sudstva. Samo su mi izrekli kaznu i nisu mi dali da se branim", rekao je on za "Sportski žurnal". 

Navodno je prema tvrdnjama belgijskih medija postojao cijeli "Veljkovićev sistem" u kome su pisani lažni ugovori i tako je izbjegavano plaćane poreza. Tako je prema navodima "Njusblada" i "Antverpnske gazete" dogovorena isplata 31 milion neprijavljenih primanja, a 19 miliona je isplaćeno prije nego što su krenula hapšenja.

Jedan od transfera koji je upitan u ovoj priči je prelazak nekadašnjeg napadača Crvene zvezde Ivana Tričkovskog u Briž 2012. godine i prema navodima belgijskih medija trener Briža je za taj transfer "ispod ruke" dobio između 5.000 i 10.000 evra. 

Suđenja nisu okončana i čeka se epilog cijele priče, a za sada izgleda da je Veljković na kraju oslobođen svih optužbi i da će se vratiti na posao. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC