• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Zvezde bi na klupu Dinama: Na "Maksimiru" su ga se odrekli, pa bi sad da ga vrate!

Autor Milutin Vujičić

Robert Prosinečki je glavni kandidat za trenera Dinama.

 Robert Prosinečki o preuzimanju Dinama Izvor: MN PRESS

Dinamo se rastao da Damirom Krznarom nakon neočekivane eliminacije iz Kupa Hrvatske, a na klupi će do kraja jesenje polusezone sjediti Željko Kopić.

Ipak, to nije i konačno rješenje Zagrepčana, sem ako ne oduševi u preostalim utakmicama do pauze. Naime, hrvatski mediji sve više bruje da će Robert Prosinečki preuzeti "modre", kao što se spekulisalo već u više navrata od kada je uplovio u trenerske vode.

Možda će vas zanimati

 Prosinečki je igračku karijeru počeo upravo u Dinamu, ali ga je "protjerao" Miroslav Blažević, tako da je ime stekao u Zvezdi sa kojom je bio prvak Evrope i svijeta.

Nakon igara u Španiji, gdje je nastupao za Real, Barsu i Sevilju, vratio se u Dinamo inastupao za njih od 1997. do 2000. godine, ostavivši dubok trag, a da li je sada došlo vrijeme za povratak na "Maksimir"?

Evo šta je Robert Prosinečki poručio za "24sata.hr" tim povodom.

"Ma sigurno da mi godi što me toliko navijača želi vidjeti na klupi Dinama. Gledajte, o kojem god poslu se radi, godi vam kad vas neko želi, a kamoli kada se tu radi o Dinamu", rekao je Robert Prosinečki uz poruku da bi volio jednog dana da dođe u Dinamo.

Da li je to vrijeme sada?

"Niko me nikada nije kontaktirao iz Dinama, ne zamaram se previše time. Sigurno da mi godi što me navijači žele na klupi, a imam i neke ponude iz inostranstva", dodao je "Žuti".

Prosinečki je počeo kao asistent u Zagrebu, potom u reprezentaciji Hrvatske kod Slavena Bilića, da bi potom preuzeo Crvenu zvezdu i vodio je dvije godine. Potom je radio za Kajzerispor u dva navrata, vodio je reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, a posljednji angažman imao je u Denizlisporu tokom 2020.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC