• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Birmingemu bod, Žigić epizodista

Everton i Birmingem odigrali su neriješeno (1:1) u zaostaloj utakmici na Gudison parku, čime se tim srpskog reprezentativca izašao iz zone ispadanja.

 Birmingemu bod, Žigić epizodista Izvor: MONDO

Poslije dva uzastopna poraza na svom stadionu, Birmingemu je dobro došlo iskušenje na gostujućem terenu.

Remizirao je sa Evertonom i sada ima isti broj bodova (31), kao Vest Hem na 18. poziciji, ali uz to bolju gol-razliku i utakmicu manje. Milijaševi Vulvsi sakupili su 29, a Vigan 27 bodova.

Everton je, na drugoj strani, prekinuo mini-seriju od dvije pobjede i nalazi se tamo gdje bi svaki prosječan "ljubitelj fudbala" i očekivao da ga vidi - u sredini tabele. "Karamele" su na devetoj poziciji sa 37 bodova, daleko od opasne zone i još dalje od mjesta sa kojih se izlazi na evroscenu.

Aleks Mekliš je opet počeo utakmicu bez Nikole Žigića, umjesto kojeg je usamljen u špicu bio Kameron Džerom.

Birmingem je uspio da povede u 17. minutu preko Čileanca atipičnog imena i prezimena, Žana Bosežura, ali je u 35. konačnih 1:1 postavio beskompromisni Holanđanin Džon Hejtinga.

Nije Hejtinga pogodio mrežu na način uobičajen za defanzivca, glavom poslije prekida, već prelijepim udarcem sa ivice šesnaesterca, poslije kojeg je lopta odsjela u gornjem lijevom uglu Bena Fostera!

Drugo poluvrijeme donijelo je terensku inicijativu Evertona, ali bez velikih šansi, dok je Nikola Žigić ulaskom u igru u 72. minutu više pomogao odbrani, nego napadu Birmingema. Sve u službi kolektiva i rezultata...

Pošto su za vikend na programu četvrtfinalne utakmice FA kupa, Birmingem tek 19. marta gostuje "fenjerašu" Viganu, gdje ne bi valjalo da izgubi.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC